Karta som med röd fyrkant ramar in Danska Vägen, Göteborg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rån väpnat Ett växlingskontor på Danska vägen har utsatts för ett väpnat rån.

Danska Vägen, Göteborg, Västra Götalands län

Två personer i mc-hjälmar har tagit sig in på kontoret och en av dem har hotat personalen med en pistol. Därefter har de lämnat platsen i okänd riktning på en silverfärgad moped. Det är i nuläget oklart om de fick med sig något från växlingskontoret. Flera patruller samt polishelikoptern är med och söker efter rånarna. Även vittnen förhörs på platsen. Inga uppgifter om att någon kommit till skada.

Uppdatering kl 14.15
En moped som sätts i samband med rånet har anträffats på Björcksgatan vid Qvidingsgatan. Mopeden kommer att tas i beslag för undersökning. Sökandet efter de båda gärningsmännen fortsätter i området.

Uppdatering kl 15.53
De båda rånarna fick inte med sig några kontanter från växlingskontoret. Brottsrubriceringen blir därför försök till grovt rån. Tekniker arbetar med brottsplatsundersökning på brottsplatsen och vid den plats där mopeden anträffades. Samtidigt hålls förhör med vittnen vid båda platserna. Ännu är ingen misstänkt gripen.

Mest läst av andra