Rån väpnat Larm om rån i ett lånekontor vid Olskroken.

Olskroken, Norra Gubberogatan, Göteborg, Västra Götalands län

Polis larmas till Norra Gubberogatan där en lånekassa uppges ha blivit utsatt för ett rån. Vittnesuppgifter gör gällande att en moped eller MC har lämnat platsen. Möjligen gärningspersoner. Det finns även vittnesuppgifter om en personbil ska ha lämnat platsen.

Kl. 10.33: meddelar polispatrull att man har säkrat två möjliga gärningspersoner. Samtidigt åker flera enheter till brottsplatsen, som spärras av. Inga kända uppgifter om fysiska personskador. Flertal polispatruller ingår i insatsen.

Kl. 10.34: En bil med möjlig anknytning till rånet beslagtas av polisen. Den bil som använts vid inkörningen.

Kl. 10:45 Ett vapenliknande föremål säkras och beslagtas av polisen. Enligt uppgift har en av gärningspersonerna kastat ifrån sig detta. Tekniker är på väg till brottsplatsen. En moped är även beslagtagen.

Gärningspersonerna uppges ha backat in i först en butik och därefter i lånekassan. De har  sedan gått in i butik och lånekassa och hotat personalen. Oklart om de kommit över något. Utredningsarbete pågår på platsen.

Uppgifter finns om en olycka mellan en MC och polisfordon kopplat till händelsen.

Trafikolyckan är bekräftad, en mc och ett polisfordon har kolliderat under utryckning till det pågående rånet. Mc-föraren har avförts till sjukhus för kontroll, oklart skadeläge. Ingen polispersonal har kommit till skada. En separat trafikutredning kommer att genomföras kring denna händelse.  

De båda gripna är misstänkta för försök till grovt rån i två fall och grovt vapenbrott. Vapnet ska genomgå en teknisk undersökning för att faställa om det är ett riktigt vapen.

Gripandet uppges ha genomförts på Liedstrandsgatan.

Texten uppdateras.

Uppdatering kl 16:55  De båda gripna är anhållna av åklagare och misstänkta för grovt rån

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra