Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Lilleskogsvägen, Drottninggatan, Stenungsund, Hallernaleden, Sova, Borås, Västra Götaland, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Här följer ett urval av kvällen och nattens händelser. Dagens presstalesman är Christer Fuxborg.

Göteborg, Lilleskogsvägen, Drottninggatan, Stenungsund, Hallernaleden, Sova, Borås, Västra Götaland, Västra Götalands län

22.06 Göteborg, narkotikabrott.

Två personer omhändertas för provtagning då de kan misstänkas för eget bruk på Lilleskogsvägen, en anmälan skrivs.

 

23.23 Göteborg, nordost.

Polisen tillsammans med kommunen har tillsammans omhändertagit 24 stycken fordon enligt ”bilmålvaktslagen”.

 

23.36 Göteborg, personrån.

En man blir rånad på sin mobiltelefon ombord på en spårvagn i centrala delarna av Göteborg. En av rånarna hade en pistol nedstoppad i byxlinningen men oklart om denna användes i samband med rånet. Rånarna hoppade av vagnen och sågs springa från Drottninggatan i riktning öster ut. Man försökte via ”hitta min telefon” lokalisera den men det verkade som man slagit av den ganska omgående, en anmälan skrivs.

 

00.50 Stenungsund, rattfylleri.

Ett vittne ser hur en bilist kör sin bil mycket osäkert och bland annat kört på trottoaren varför polis larmas. Vittnet följer efter och ger patrullen information var bilen befinner sig. Bilen körs bland annat på trottoaren, över en gräsmatta, mot trafiken men färden går mycket sakta. Patrullen lyckas få stopp på bilen i höjd med Hallernaleden och där kan patrullen konstatera att kvinnan som kört bilen är mycket påverkad och blåser positivt. Hon får följa med för provtagning samt får sova ruset av sig då hon inte är kapabel att ta hand om sig själv.

 

06.05 Borås, försök till stöld.

En person ses försöka bryta sig in i någon container på Elinsdalsgatan. Patrull till platsen som kan stoppa tjuven innan man lyckats göra någon större skada. Mannen tas med för fylleri samt patrullen skriver en anmälan om narkotikabrott då man påträffade en mindre mängd misstänkt narkotika.

Polisen Västra Götaland

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra