Karta som med röd fyrkant ramar in Åmål, Mellerud, Göteborg, Björkekärr, Rosendalsskolan, Sävedalen, Västra Götaland, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Godmorgon. En normal natt i regionen enligt länsvakthavande befälet. Dagens presstalesperson är Hans Lippens och till kvällen tjänstgör Peter Adlersson

Åmål, Mellerud, Göteborg, Björkekärr, Rosendalsskolan, Sävedalen, Västra Götaland, Västra Götalands län

170528 kl 22:49. Åmål, inbrott i fastighet.

En anmälaren kontaktar polisen angående inbrott i en fastighet. En mindre lastbil lämnar området och anmälaren följer efter på behörigt avstånd och inrapporterar fortlöpande till polisen bilens positioner.

Bilen kör söderut i riktning mot Mellerud. I höjd med Gärdsrud stoppas bilen av en polispatrull och två män grips. Båda personerna misstänks för inbrott. Deras bil som de färdades i togs i beslag.

170529 kl 02:33. Göteborg, Gullbergsvassområdet, inbrott

Ett sk tyst inbrottslarm aktiveras och i kameran kan vaktbolaget se obehöriga inne i lokalen/byggarbetsplatsen.  Det är två personer som befinner sig inne i lokalen och letar runt. Flera polispatruller ansluter till platsen och tre personer grips på bar gärning.  Oklart om de lyckats få med sig någonting. Alla tre misstänks för inbrott på byggarbetsplats.

kl 05:27 Göteborg, Björkekärr, inbrott i Rosendalsskolan.

Anmälaren ser två män invid skolan som tillika är en byggarbetsplats. Det tar med sig saker och lägger in dem i en bil och åker från platsen. Flera polispatruller söker i närområdet efter den misstänkt bilen. Vid Vallhamra,

Sävedalen stoppas bilen och kontrolleras. Tre personer grips och misstänks för inbrott och de är samtliga i 30 års åldern. Vid efterkontroll på skolan har ett staket klippts upp och på det sättet har gärningsmännen tagit sig in på området. Oklart vad de fick med sig.

Polisen Västra Götaland

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra