Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Eketrägatan, Partille, Kummingatan, Trollhättan, Humlevägen, Falköping, Bergsängsvägen, Aschebergsgatan, Vänersborg, Ica Nära, Storgatan, Borås, Dalsjöfors, Västra Götaland, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt God morgon! Här kommer ett urval av de händelser som ägt rum under kvällen/ natten. Dagens presstalesmän heter Christer Fuxborg och till kvällen kommer Peter Adlersson.

Göteborg, Eketrägatan, Partille, Kummingatan, Trollhättan, Humlevägen, Falköping, Bergsängsvägen, Aschebergsgatan, Vänersborg, Ica Nära, Storgatan, Borås, Dalsjöfors, Västra Götaland, Västra Götalands län

23.06 Göteborg, personrån.

En man är på Eketrägatan och tar ut pengar från en bankomat då han blir överfallen och rånad på sin mobiltelefon samt sin plånbok. Anmälaren säger att det var fler än en person som var delaktig samt att han blev hotad verbalt med att rånarna skulle haft en kniv. Patrullen skriver en anmälan samt hjälper anmälaren hem till dennes bostad.

 

23.35 Partille, försök till tillgrepp av moped.

Vittnen hör av sig att man ser två personer i färd med att klippa upp ett lås till en moped som står låst på platsen. Polis larmas dit och kan gripa de båda tjuvarna innan de hunnit lämna. Tjuvarna hade kommit på en annan moped som också kontrolleras och denna tas i beslag då det är oklart om även denna kan vara stulen. Patrullen kör in de båda gripna till stationen för vidare utredning, en anmälan skrivs.

 

00.22 Göteborg, narkotikabrott.

På Kummingatan känner en patrull lukten av misstänkt marijuana och i samband med detta kontrolleras två personer som befinner sig där. Man hittar misstänkt narkotika på en av dem varför han grips och får följa med för vidare utredning, en anmälan skrivs.

 

01.48 Trollhättan, skadegörelse genom brand.

På Humlevägen brinner flera bilar varför räddningstjänst samt polis larmas till platsen. Visar sig att det är flera bilar som brunnit och patrullen skriver anmälan. Oklart hur det har startat men det mesta tyder på att den är anlagd.

 

02.07 Falköping, försök till inbrottsstöld.

Ett larm till en villa på Bergsängsvägen larmar varför väktare samt polis larmas till platsen. Man kan då konstatera att en ruta har monterats ut och står lutandes mot husfasaden. Verkar inte som någon har tagit sig in utan förmodligen blivit skrämd då larmet till villan börjat ljuda. De som äger huset är bortresta och väktaren ser till att rutan sätts på plats igen samt patrullen tar uppgifter för en anmälan, ingen gripen.

 

02.57 Göteborg, personrån.

En person blir rånad på sin mobiltelefon samt sin plånbok. Han blir även tvingad att ta ut pengar från en bankomat under hot varför han inte vågade något annat. Han säger att det var 4 rånare som hjälptes åt att råna honom. De hade hotat honom och sa att de hade en kniv på sig men denna såg aldrig anmälaren. Patrullen söker av området kring Aschebergsgatan men träffar inte på någon som skulle kunna stämma in på rånarna, en anmälan skrivs.

 

04.15 Vänersborg, inbrottsstöld.

Flera vittnen oberoende av varandra vaknar till och klan se hur en person precis krossat en ruta till ICA Nära på Storgatan. Tjuven skall fått med sig något då han cyklar iväg med en svart plastpåse hängandes över axeln. Tjuven skulle haft mörka kläder på sig samt försvann från platsen på en damcykel. Ett vittne skall även ha fotograferat tjuven och detta är bifogat till den anmälan som patrullen skrev, ingen gripen.

 

04.22 Borås, skadegörelse genom brand.

Ett vittne har hört en smäll och sedan har något börjat brinna i Dalsjöfors. Polis och räddningstjänst larmas till platsen och kan då konstatera att det är en moped som satts i brand. Ingen person kan i nuläget bindas till skadegörelsen och patrullen skriver en anmälan.

Polisen Västra Götaland

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra