Karta som med röd fyrkant ramar in Mariestad, Akaciastigen, Hisingen, Halmstadsgatan, Jättesten, Kungälv, Gymnasiegatan, Härrydavägen, Lerum, Hulanmotet, Västra Götaland, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Det har varit en normal kväll/natt och inga större händelser har rapporterats till polisen. Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg.

Mariestad, Akaciastigen, Hisingen, Halmstadsgatan, Jättesten, Kungälv, Gymnasiegatan, Härrydavägen, Lerum, Hulanmotet, Västra Götaland, Västra Götalands län

22.05 Mariestad, grov misshandel
Polis larmas till Akaciastigen med anledning av att flera personer slåss utomhus. När polis anländer anträffas tre personer skadade och en utpekad gärningsman grips på platsen. De skadade körs till KSS för vård och en av dessa har blivit slagen i huvudet med baseballträ, oklart hur allvarliga skadorna är. DEn gripne mannen i 30-årsåldern anhölls senare av åklagare misstänkt för grov misshandel i tre fall.

01.35 Hisingen, bilbrand
På Halmstadsgatan vid Jättesten börjar det brinna i en parkerad bil och polisen skriver anmälan gällande skadegörelse genom brand.

04.09 Kungälv, rattfylleri
Vid Gymnasiegatan stoppas en manlig bilist för kontroll. han blåser positivt och får följa med för provtagning. 

04.11 Härryda, inbrott
Vid Härryda centrum är det kvinna som upptäcker tre personer som gör inbrott i  hennes fastighet. De tre avviker från platsen i två bilar och hon följer efter i en bil och meddelar polis. På vägen byter en av tjuvarna bil vid en parkering. Strax efter kör denna bil av vägen och mannen springer från platsen. Han anträffas strax efter bakom en busskur på Härrydavägen och grips av polis. De övriga två tjuvarna är inte gripna. Den ena, en kvinna avvek i en svart Peugeot och den andre körde en vit skåpbil. Oklart vid anmälningstillfället vad som stals vid inbrottet.

06.01 Lerum, singelolycka
På E20 vid Hulanmotet är det en mindre lastbil (brödbil) som välter på vägen. Föraren, en yngre man klarar sig oskadd. Brödbilen blockerar bägge körfälten i norrgående riktning. Vid 07-tiden är vägen öppen igen för trafik. 

Polisen Västra Götaland

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra