Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Gatukök, Lergöksgatan, Trollhättan, Slåttervägen, Kronogården, Strömstad, Alelyckan, Västra Götaland, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Relativt lugnt i länet under kvällen/natten (22.00-07.00) enligt RLC. Nedan följer ett urval ur polisens arbetsuppgifter under samma tid. Presstalesmän under torsdagen är Stefan Gustafsson samt Hans Lippens och Christer Fuxborg.

Göteborg, Gatukök, Lergöksgatan, Trollhättan, Slåttervägen, Kronogården, Strömstad, Alelyckan, Västra Götaland, Västra Götalands län

Kl 22.44 Göteborg, explosion vid gatukök
Polisen får in ett flertal samtal om att man hört en relativt hö smäll i området kring Lergöksgatan. Efter hand kommer mer information om att något har exploderat vid ett gatukök på Lergöksgatan. Vittne har även sett en mörk bil lämna platsen i relativt hög fart. Polis och räddningstjänst larmas till platsen.

På plats konstateras att det finns skador på gatuköket, krossat glas, ett jalusi har skadats mm. Gatuköket var stängt vid tillfället och ingen person har skadats. Skadorna är begränsade till framsidan av gatuköket. Platsen spärras av i avvaktan på en teknisk undersökning som kommer att genomföras under torsdagen. Förundersökning inleds med rubricering allmänfarlig ödeläggelse. Ännu oklart vd det är som exploderat på platsen. Polis bevakar platsen i avvaktan på teknisk undersökning.

Kl 01.59 Trollhättan, brand i källarförråd
Räddningstjänst och polis kallas till Slåttervägen i Kronogården med anledning av brand/rök i trapphuset. Räddningstjänsten konstaterar brand i ett källarförråd som har orsakat att rök kommit upp genom tre trapphus. Fastigheten har inte blivit utrymd pga branden.
Med anledning av att man inte vet hur branden startat så inleds förundersökning angående mordbrand i avvaktan på teknisk undersökning. Inga kända personskador.

Kl 03.07 Strömstad, två gripna för stöld av bil och mc 
Vittnen hör av sig till polisen och man har sett personer som rör sig kring en villa vid Stenlid, man har även sett en bil med släp som parkerat strax intill villan. Polisen åker mot platsen och får kontakt med vittne. Polisen finner bilen som visar sig vara stulen. Man söker igenom huset men finner ingen där. Hundpatrull tillkallas och med hjälp av hunden så hittar man två misstänkta personer som grips. Oklart om de misstänkta varit inne i huset men både bilen och en mc som står på släpet är anmälda stulna. De båda gripna är misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel alt häleri.

Kl 03.47 Göteborg, Grov misshandel
En väktare på en boende för missbrukare vid Alelyckan tillkallar polis då en man hittas i en lägenhet med skador på en arm. Mannen är troligen knivskuren. Det är bråkigt och stökigt i lägenheten. Polis och ambulans åker till platsen.

När polisen är på plats finner man tre män och en kvinna i lägenheten. Ingen verkar vara intresserad av att tala om vad som hänt på platsen. Polisen upprättar anmälan om grov misshandel. Den skadade körs med hjälp av ambulans till sjukhus. Skadeläge oklart.   
    

  

 

Polisen Västra Götaland

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra