Karta som med röd fyrkant ramar in Lilla Edet, Torparvägen, Grästorp, Storgatan, Bergsjön, Rymdtorget, Hisingen, Lenvädersgatan, Uddevalla, Skredsvik, Rotan, Västra Götaland, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt En något stökig kväll/natt. Nedan följer ett urval av kvällens/nattens händelser. Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg och till kvällen kommer Christer Fuxborg.

Lilla Edet, Torparvägen, Grästorp, Storgatan, Bergsjön, Rymdtorget, Hisingen, Lenvädersgatan, Uddevalla, Skredsvik, Rotan, Västra Götaland, Västra Götalands län

21.36 Lilla Edet, bilbrand
Vid Torparvägen börjar det brinna i en parkerad bil och enligt räddningsledaren är branden anlagd. Polisen skriver en anmälan gällande skadegörelse genom brand.

21.45 Grästorp, butiksrån
Vid Storgatan Shell är det en ensam maskerad man som tilltvingar sig cigaretter och kontanter under knivhot mot personalen. Han försvinner från platsen till fots. Polisen spårear i området utan resultat. På Shellstationen var det en ensam personal som arbetade.

22.13 Bergsjön, grov misshandel mot tjänsteman
Vid Rymdtorget är det två väktare som följer personal från ICA-butiken till deras bilar när ett gäng på cirka 10-talet maskerade killar attackerar väktarna genom att kasta stenar mot dem. Gänget jagar bort en av väktarna och får tag i den andre som blir misshandlad med bland annat batong. Den misshandlade väktaren körs till sjukhus med huvudskador. Den andre väktaren chockas men klarar sig utan fysiska skador. En yngre man i 20-årsålderna grips i närområdet och anhölls senare av åklagare. 

00.12 Hisingen, bilbrand
Vid Lenvädersgatan börjar det brinna i parkerade bilar. Totalt visar det sig vara tre bilar som blir totalt utbrända och ytterliggare fyra bilar som skadas av branden. Branden är misstänkt anlagd.

01.29 Uddevalla, inbrott
I Skredsvik går larmet till Rotan handel och polis kan konstatera att det varit inbrott i butiken. Det saknas bland annat högtalare. 

  

Polisen Västra Götaland

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra