Karta som med röd fyrkant ramar in Uddevalla, Thairestaurang, Mellerud, Vänersborg, Restad Gård, Skara, Marumsgatan, Västra Götaland, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Här följer ett urval av kvällen och nattens händelser som varit mycket lugn. Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Tommy Nyman samt Stefan Gustafsson.

Uddevalla, Thairestaurang, Mellerud, Vänersborg, Restad Gård, Skara, Marumsgatan, Västra Götaland, Västra Götalands län

23.00 Uddevalla, skadegörelse samt stöld.

En man ses slå sönder flera rutor till olika butiker med hjälp av en hammare. Flera vittnen oberoende av varandra hör av sig till polisen som kan gripa mannen precis efter att han slagit sönder en ruta till en Thairestaurang. Lite oklart i skrivande stund vad mannen kommit över då han är misstänkt för stöld. Mannen som är i 45 års åldern får följa med till polisstationen för vidare utredning, en anmälan skrivs.

 

00.01 Mellerud, inbrottsstöld i bostad.

Polisen får larm via ett bevakningsföretag om att det är ett pågående inbrott i en bostad där man kan följa tjuvarna via kameraövervakning. När patruller närmar sig får man uppgifter om att tjuvarna har precis lämnat i den bil som de kommit i. Patrullen får syn på bilen och följer efter den norr ut från Mellerud. Efter en kort stund lyckas man stoppa bilen med de båda tjuvarna i. Föraren blåser positivt och patrullen hittar en del inbrottsverktyg i bilen, båda de gripa är män i 20 års åldern. Båda tjuvarna får åka med till polisstationen för vidare utredning, en anmälan skrivs.

 

00.44 Vänersborg, skadegörelse genom brand.

Kommer uppgifter om en lägenhetsbrand på Restad Gård varför räddningstjänst samt polis larmas fram till platsen. Branden släcks och den första bedömningen är att den kan vara anlagd. Ingen person har kommit till skada och lägenheten är avspärrad för en teknisk undersökning, en anmälan skrivs.

 

01.20 Skara, inbrottsstöld i butik.

Inkommer larm om inbrott från en parfymeributik på Marumsgatan varför patruller larmas fram till platsen. Visar sig genom kameraövervakningen att det rör sig om 4 st tjuvar som hjälpts åt att ta sig in i butiken genom att slå ut en ruta. Uppskattad värde rör sig om ca 70.000:- kronor enligt den första inventeringen. Patruller söker i närområdet och efter lite spaningsarbete kan man gripa en kille i 15 års åldern som kan sättas i samband med inbrottet. Han får följa med till polisstationen för vidare utredning, en anmälan skrivs.

Polisen Västra Götaland

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra