Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Stora Nygatan, Vasagatan, Vänersborg, Partille, Gränsvägen, Västra Götaland, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt God morgon. Nedan är ett axplock från händelser vi arbetat med. Dagens presstalesperson heter Ulla Brehm.

Göteborg, Stora Nygatan, Vasagatan, Vänersborg, Partille, Gränsvägen, Västra Götaland, Västra Götalands län

22.10 Göteborg, försök till mordbrand
Polis larmas till Judiska församlingen på Stora Nygatan där ett brinnande föremål kastats in på området, cirka tio personer ses vid tillfället.. Branden släcks, det har brunnit på marken utanför byggnaden, inga personskador finns uppgivna. Avspärrning görs för teknisk undersökning. I lokalen är någon form av sammankomst. Tre personer hämtas till förhör, samtliga anhålls av åklagare efter förhör.

00.10 Göteborg, vapenlagen
På Vasagatan ser ett vittne på avstånd hur någon blir misshandlad av en man som dessutom visar ett pistolliknande föremål. Polispatrull kommer till platsen och springer ikapp mannen som grips. I anslutning hittas ett vapen på marken, detta tas i beslag. Någon misshandlad person finns dock inte kvar. En anmälan skrivs.   

03.41 Vänersborg, grov misshandel
Ett fordon stannar inte för kontroll, ett förföljande inleds. På en mindre väg vänder fordonet och kör in i polisbilen som träffas i sidan, fordonet kör från platsen. Polispatrullen känner igen föraren och passageraren som anträffas inte långt från platsen. Föraren grips och passageraren förhörs på platsen. Poliserna körs till sjukhus för kontroll. En anmälan om grov misshandel skrivs och grov vårdslöshet i trafik.

04.08 Partille, försök till inbrott
En kvinna ringer från Gränsvägen där en okänd man bankar på husets terrassdörr. Polis kan gripa en berusad man som misstänks för försök till inbrottsstöld. Inga personskador.   

 

 

Polisen Västra Götaland

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra