Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Opalgatan, Kungstorget, Alingsås, Krangatan, Västra Götaland, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Här följer ett urval av kvällen och nattens händelser. Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Tommy Nyman.

Göteborg, Opalgatan, Kungstorget, Alingsås, Krangatan, Västra Götaland, Västra Götalands län

23.27 Göteborg, försök till dråp
Ambulans och polis larmas till Opalgatan där en man ska vara skadad. En man i 35-årsåldern visar sig ha blivit knivskuren i pannan och blöder kraftigt. Han förs till sjukhus i ambulans. I lägenheten finns ytterligare en person som hörs som vittne. En man som lämnat lägenheten lite tidigare kan efter en stund gripas i närheten som misstänkt för knivskärningen. Han är i 30-årsåldern och har efter förhör anhållits av åklagare. En kniv har hittats och tagits i beslag. Lägenheten har spärrats av för en teknisk undersökning och en förundersökning om försök till dråp har inletts.

00.32 Göteborg, narkotikabrott
Vid Kungstorget kontrolleras en man efter att vittnen sett att han bar på ett vapen. Det visar sig vara en kolsyrepistol och inte ett riktigt vapen. Däremot tas mannen med för provtagning då han misstänks vara narkotikapåverkad.

01.33 Alingsås, inbrott
Vid ett företag på Krangatan upptäcker väktare att någon klippt upp ett hål i ett staket. Vid närmare kontroll visar det sig ha varit inbrott på företaget. Det är i nuläget oklart vad som stulits och ingen är gripen.

Polisen Västra Götaland

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra