Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Mcdonalds, Importgatan, Drive In, Sannegården, Borås, Viaredsmotet, Trollhättan, Hullsjögatan, Bergkullevägen, Strömstad, Ladan, Kungälv, Jörlandavägen, Aschebergsgatan, Chalmers, Jaegerdorffsplatsen, Sahlgrenska Sjukhuset, Västra Götaland, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt God morgon. Här presenteras ett urval av nattens händelser i länet. Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

Göteborg, Mcdonalds, Importgatan, Drive In, Sannegården, Borås, Viaredsmotet, Trollhättan, Hullsjögatan, Bergkullevägen, Strömstad, Ladan, Kungälv, Jörlandavägen, Aschebergsgatan, Chalmers, Jaegerdorffsplatsen, Sahlgrenska Sjukhuset, Västra Götaland, Västra Götalands län

20.14 Göteborg, försök till rån.

En person försöker råna McDonalds på Importgatan och hotar personalen via drive in luckan. Han får inte med sig några pengar och han hoppar in i en bil där det sitter ytterligare några personer. Bilen lämnar platsen i okänd riktning. Inga synliga vapen utan endast verbala hot. Flera patruller hjälps åt att spana efter flyktbilen men utan resultat.

 

21.03 Göteborg, rån på Kolhamsgatan i Sannegården.

Någon slår sönder rutan in till Burger King som var stängt vid tillfället. Man kommer över pengar men det är oklart i skrivande stund hur mycket. Polis till platsen men då har rånarna redan hunnit lämna. Man hittar dock spår efter rånarna som säkras för teknisk undersökning. Polisen kan inte utesluta att det rör sig om samma personer som försökte råna McDonalds någon timme tidigare.

 

22.42 Skara, misshandel samt våld och hot mot tjänsteman.

Ett större gäng bråkar med tillhyggen varför flera patruller larmas fram till  Järnvägsgatan. Finns uppgifter att man även använder livremmar för att slåss med. En person kan gripas då han har slagit samt bitit en polis i samband med ingripandet. En person blir knivskuren i benet och körd med ambulans till sjukhus. Det lugnar ner sig och efter någon timme har man lämnat området. Oklart vad som var orsaken till det uppkomna bråket. 

 

22.53 Borås, trafikolycka på Riksväg 40.

En polispatrull ser hur en bil har krockat med en plogbil på Riksväg 40 i höjd med Viaredsmotet. Visar sig att bilen har framförts på fel sida dvs. mot trafiken. Man ser även hur flera personer springer ifrån bilen som krockat med plogbilen. Man lyckas fånga in två personer som lämnat bilen varav den ena skall vara föraren. Båda får följa med för provtagning. En person har dessutom körts med ambulans till sjukhus i Borås med buksmärtor.

 

00.18 Trollhättan, misshandel på Hullsjögatan.

Några personer skjuter raketer mot andra personer på platsen. Några personer försöker förklara för dem olämpligheten blev de aggressiva och en av dem fick ta emot knytnävsslag, troligen bruten näsa. Polis till platsen som tar upp en anmälan, ingen gripen.

 

01.07 Trollhättan, allmänfarlig vårdslöshet på Bergkullevägen.

En familj hade samlat in använda raketer och placerat dessa på sin balkong. En av dessa hade sedan exploderat och sedan börjat brinna. Räddningstjänst samt polis till platsen för att släcka elden samt vädra ur bostaden från rök. Ingen person kommit till och patrullen skriver en anmälan.

 

01.09 Strömstad, brand utan misstanke om brott.

Räddningstjänst, ambulans samt polis till platsen då en lada troligen brinner på grund av en förlupen raket. Ladan är helt övertänd men det finns inga djur eller personer inne i byggnaden. Man hittar utbrända fyrverkerier intill byggnaden och det är den troliga orsaken till den uppkomna branden, oklart om man lyckades rädda något av byggnaden.

 

01.58 Kungälv, trafikolycka på Jörlandavägen.

Larm inkommer att en bil kört av vägen och ligger i diket. Räddningstjänst, ambulans samt polis till platsen. Föraren som ligger kvar i bilen är vaken och talbar. Räddningsarbete pågår och en ambulanshelikopter landar på platsen. Föraren flygs med helikopter till Sahlgrenska för vård. Enligt uppgifter från platsen skall det inte vara livshotande. Bilen tas i beslag för en trafikteknisk undersökning. Anhöriga underrättade om det inträffade.

 

04.14 Göteborg, personrån på Aschebergsgatan.

En person blir hotad med en kniv av några okända killar på platsen. Man lyckas komma över en päls samt en ring. Rånarna skall sedan sprungit mot Chalmers. Polis till platsen som tar upp en anmälan, ingen påträffas som kan sättas i samband med händelsen.

 

06.35 Göteborg, dråpförsök.

Flera vittnen oberoende av varandra ser hur två personer hoppar ur en vit bil och ger sig på en man på Jaegerdorffsplatsen. Bilen lämnar sedan i riktning mot Gråberget. Mannen blir knivskuren och en kniv har hittats på platsen. Han är vaken och talbar när polis samt ambulans anländer. Mannen är i 30 års åldern och körs till Sahlgrenska sjukhuset för vård. Platsen spärras av för en teknisk undersökning som kommer att äga rum senare under förmiddagen, ingen gripen.

Polisen Västra Götaland

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra