Karta som med röd fyrkant ramar in Borås, Frufällan, Falköping, Wetterlingsgatan, Dotorp, Vänersborg, Kastanjevägen, Torpa, Skövde, Norra Aspelundsvägen, Hasslum, Strömstad, Tanum, Berg, Västra Götaland, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Godmorgon. Enligt vakthavande befälet i regionen har det varit en normal polisär natt. Dagens presstalesperson är Hans Lippens och i kväll tjänstgör Tommy Nyman

Borås, Frufällan, Falköping, Wetterlingsgatan, Dotorp, Vänersborg, Kastanjevägen, Torpa, Skövde, Norra Aspelundsvägen, Hasslum, Strömstad, Tanum, Berg, Västra Götaland, Västra Götalands län

180101 kl 17:45. Borås, trafikolycka
På Rv 42 vid Frufällan har en personbil kört av vägen. I bilen fanns det tre personer och samtliga är förda med ambulans till sjukhus. Skadeläget är oklart. Samtliga i bilen kommer att kontrolleras för drograttfylleri alternativt narkotikabrott. En mindre mängd narkotika är anträffat i fordonet. Ingen av de inblandade vill berätta om vad som hände i samband med olyckan. Polispatrull skriver en rapport på händelsen.

Kl 18:34. Falköping, misshandel
På Wetterlingsgatan i Dotorp har en person blivit slagen i ansikten av för honom två okända män.  Han har fått skador på tänderna och är transporterad med ambulans till sjukhus för att får undersökt sina skador.
Anmälan angående misshandel skrivs och ingen är gripen.

Kl 20:12. Vänersborg, skadegörelse alt allmän farlig vårdslöshet.
På Kastanjevägen i Torpa har en målsägande blivit utsatt för att en okänd person har kastat in någon form av smällare i brevinkastet. Enligt uppgift inga allvarliga skador. Trapphuset blev rökfyllt. Anmälan skrivs och ingen är gripen för gärningen.

Kl 22:39 Skövde, försök till mord.
En person uppger att han blivit utsatt för ett mordförsök på Norra Aspelundsvägen i Hasslum genom att för honom två okända personer i en bil kör fram emot honom och skjuter ett okänt antal skott emot honom utan att träffa honom. Därefter åker de snabbt från platsen. Målsägande uppger att båda personerna som fanns i bilen var maskerade. Platsen för händelsen är avspärrad i avvaktan på tekniks undersökning som kommer att ske under dagen.
Om det framkommer något nytt i händelsen kommer texten att uppdateras.

180102 kl 03:11 Strömstad, trafikbrott, försök till grov misshandel, narkotikabrott mm
En polispatrull försöker stoppa en bil för kontroll på Länsväg 164 i Håve. Föraren vägrar stanna och ett efterföljande påbörjas. Väldigt glest med trafik i området. Färden går via Tanum och ut på E6 igen i riktning norrut. I samband med stoppet försökte den misstänkta bilens förare att köra på en polisbil men det blev stopp på E6,an vid rastplatsen Stena Berg. Inga personskador finns inrapporterade. I  den misstänkta bilen färdades det två personer, en man och en kvinna. Föraren misstänks för grov misshandel, för att han medvetet försökte undkomma genom att köra på polisbilen samt drograttfylleri. Passageraren misstänks för narkotikabrott eget bruk.


 

Polisen Västra Götaland

Mest läst av andra