Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Bergsjön, Kosmosgatan, Hammarkullen, Hammarkulletorget, Kortedala, Östra Sjukhuset, Fritsla, Gatukök, Mölndal, Göteborgsvägen, Krokslätt, Strömstad, Oslovägen, Folkets Hus, Torggatan, Landvetter, Önnerödsskolan, Mellerud, Kärragatan, Falköping, Hällestad, Västra Götaland, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Det har varit en ganska stökig kväll/natt med ett flertal personrån framförallt i nordöstra Göteborg. Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg och till kvällen kommer Hans Lippens.

Göteborg, Bergsjön, Kosmosgatan, Hammarkullen, Hammarkulletorget, Kortedala, Östra Sjukhuset, Fritsla, Gatukök, Mölndal, Göteborgsvägen, Krokslätt, Strömstad, Oslovägen, Folkets Hus, Torggatan, Landvetter, Önnerödsskolan, Mellerud, Kärragatan, Falköping, Hällestad, Västra Götaland, Västra Götalands län

18.26 Bergsjön, personrån
Vid Kosmosgatan blir en kvinna avtvingad sin jacka och handväska av två okända killar som hotyade henne med kniv. Hon var inte i behov av sjukhusvård.

20.21 Hammarkullen, personrån
Vid Hammarkulletorget är det en man som blir avtvingad sin, mobiltelefon och plånbok av fyra delvis maskerade unga killar under pistolhot. Han blev även slagen under rånet men inte behov av sjukhusvård.

21.40 Hammarkulletorget, personrån 
I närheten av spårvagnshållplatsen är det en ung man som blir avtvingad sin plånbok och mobiltelefon av fyra till fem delvis maskerade unga killar under pistolhot. Han blev sparkad under rånet men var inte i behov av sjukhusvård. 

22.51 Kortedala, personrån
Vid Parkeringshuset är det en man som blir misshandlad och fråntagen sin mobiltelefon samt plånbok av ett stort ungdomsgäng. Polis kör upp mannen till Östra sjukhuset med ansiktsskador.

23.09 Hammarkullen, personrån
En pappa uppger att hans son tidigare under kvällen blivit rånad vid Hammarkulletorget av okända personer och att han nu är körd av pappan till Östra sjukhuset för vård. Sonen blev av med sin mobiltelefon och glasögon. 

23.15 Fritsla, mordbrand
Vid Förläggarevägen börjar det brinna i Fritsla Gatukök och räddninghstjänst kommer till platsen. Gatuköket brinner ner till grunden och när räåddningstjänsten är klara kommer platsen att spärras av i avvaktan på teknisk undersökning.

23.59 Mölndal, inbrott
På Göteborgsvägen i Krokslätt är det en mörk bil som används som murbräcka när den backar in i musikbutiken Mogio Javi. Ett stort antal musikinsrument saknas bland annat flöjtar. Tjuvarna avviker från platsen i den mörka delvis krockskadade bilen.

01.36 Strömstad, inbrott i lokal
På Oslovägen grips tre tre män under pågående inbrott i Folkets hus lokaler.

01.51 Göteborg, inbrott i butik
Vid Torggatan är det en man som krossar en ruta till Old Persian och bryter upp en spelmaskin innan han försvinner från platsen på en cykel. Polisen griper mannen i närområdet och kommer att förhöras efter att han sovit ruset av sig.

02.01 Landvetter, olaga intrång
Vid Önnerödsskolan griper väktare fyra killar som är under 15 år för olaga intrång i skolan. De körs hem till sina respektive vårdnadshavare.

02.01 Mellerud, bilbrand
På en parkering vid Kärragatan börjar en parkerad bil att brinna. Okänt vad som orsakat branden.

05.27 Falköping, brand i villa
Polis och räddningstjänst larmas till Hällestad där det börjar brinna på andra våningen i en villa. En äldre man som bor ni huset tar sig ut på egen hand. Räddningstjänsten släcker. Det visar sig att det börjat brinna i en värmedyna. Mannen körs till sjukhus för kontroll. Ingen misstanke om något brott.

Polisen Västra Götaland

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra