Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Saffransgatan, Brunnsbotorget, Rambergsvägen, Lidköping, Norra Kyrkogatan, Skaragatan, Övre Hallegatan, Engelbrektsgatan, Sahlgrenska Sjukhuset, Munkedal, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Relativt mycket för polisen att göra under kväll/natt i länet enligt RLC. Presstalesperson under helgen är Stefan Gustafsson.

Göteborg, Saffransgatan, Brunnsbotorget, Rambergsvägen, Lidköping, Norra Kyrkogatan, Skaragatan, Övre Hallegatan, Engelbrektsgatan, Sahlgrenska Sjukhuset, Munkedal, Västra götalands län, Västra Götalands län

Kl 20.52 Göteborg, brand i garage
Räddningstjänst och polis larmas till Saffransgatan där det ska brinna i ett garage. Vittnen har sett ett antal maskerade personer springa från platsen strax före det att branden startar.Branden är i en större garagelänga, 3-4 garage påverkas av branden. Räddningstjänsten släcker, två bilar är helt förstörda. ytterligare fyra bilar är brandskadade. Oklart hur många bilar som är rökskadade. Inga kända personskador. Ingen gripen. Anmälan upprättas skadegörelse genom brand.

Kl 21.07 Göteborg, skadegörelse på polisbil
En polispatrull befinner sig på Brunnsbotorget på larm. Patrullen lämnar bilen. Polismännen får via vittnen höra att någon slagit sönder rutorna på polisbilen när de är borta. Båda rutorna i bakdörrarna är sönderslagna. Mycket ungdomar i rörelse i området men ingen kan gripas. anmälan skadegörelse.   

Kl 01.00 Göteborg, brand i flerfamiljshus
Räddningstjänst och polis larmas till Rambergsvägen. Enligt uppgift från platsen så är det rök i trapphuset. 34 personer skrivna på adressen. När räddningstjänsten kommer fram upptäcker man att någon eldat i trapphuset precis innanför entrén. Branden är dock släckt. Trapphuset är rökfyllt. Det som brunnit är bl a papper. Polisen upprättar anmälan om försök till mordbrand. Ingen gripen.

Kl 01.24 Lidköping, misshandel
Polis och ambulans larmas till Norra Kyrkogatan där en man ska ha blivit nerslagen/misshandlad. Den skadade anträffas och det framkommer uppgifter om hur gärningsmannen var klädd. Den skadade är relativt omfattande skador. Polisen påminner sig att de passerat en man med denna klädsel. Denna man återfinns i närområdet och kan gripas. Den skadade avförd till sjukhus, oklar skadebild. Anmälan misshandel.   

Ungefär samtidigt så får polisen vetskap om ytterligare en misshandel som inträffat i närområdet. Denna gång vid Skaragatan. Ambulans avför den skadade till sjukhus från denna plats. Oklart om det finns något samband. Anmälan misshandel.  

Kl 02.14 Göteborg, brand i flerfamiljshus
Räddningstjänst och polis larmas återigen till Rambergsvägen. Ungefär samma tillvägagångssätt. Någon har eldat/tänt på papper i trapphuset. Bedömningen av polis på plats denna gång är att det handlar om skadegörelse genom brand. Anmälan upprättas. Ingen gripen.

Polisen förstärker bevakningen/närvaron i området med anledning av två bränder inom kort tid.

Kl 03.47 Göteborg, brand i flerfamiljshus
Räddningstjänst, ambulans och polis får larm om att boende upplevt/känt röklukt i trapphuset på ett flerfamiljshus vid Övre Hallegatan i Brämaregården. Även denna gång en liknande brand i trapphuset. Branden släckt. Polisen bedömer denna brand som försök till mordbrand. Anmälan upprättad, ingen gripen.

Kl 04.13 Göteborg, trafiklolycka med personskada
Polis och ambulans larmas till Engelbrektsgatan där en fotgängare ska ha blivit påkörd. Fotgängaren, en kvinna körs med hjälp av ambulans till Sahlgrenska sjukhuset. Okänt skadeläge. Polisen upprättar anmälan om trafkolycka/brott.

Kl 05.24 Munkedal, misstänkt rattfylleri
En polispatrull blir nästan påkörda av en personbil vid Gläborg. Polisen lyckas få stopp på bilen och föraren, en norsk medborgare får blåsa. Han medtogs sedan misstänkt för rattfylleri.

  

     
     

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra