Karta som med röd fyrkant ramar in Herrljunga, Skövdevägen, Vårgårda, Wallentinsvägen, Elon, Alingsås, Trollhättan, Sandviksvägen, Vänersborgsvägen, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Stefan Gustavsson.

Herrljunga, Skövdevägen, Vårgårda, Wallentinsvägen, Elon, Alingsås, Trollhättan, Sandviksvägen, Vänersborgsvägen, Västra götalands län, Västra Götalands län

21.58 Herrljunga, mordbrand.
Inkommer larm om att en villa är övertänd i området Öra varför räddningstjänst, ambulans samt polis larmas till platsen. En kvinna samt en son har tagit sig ut från bostaden och befinner sig i en bil på utsidan. I nuläget är det oklart hur branden har startat. Platsen spärras av och i avvaktan på att branden släcks får kvinnan och sonen följa med till stationen för att höras om omständigheterna. Ingen person har kommit till fysisk skada. En teknisk undersökning kommer att äga rum under dagen efter att räddningstjänst bedömer platsen som säker.

22.26 Hjo, brott mot vapenlagen m.m.
Två personer kontrolleras på Skövdevägen och båda visar tecken på drogpåverkan. Man hittar två stycken basebollträ som tas beslag samt ett smycke som kommer att undersökas var det kan komma ifrån. En av dem kan misstänkas för drograttfylleri samt grov olovlig körning. Den andra personen misstänks för narkotikabrott (eget bruk) stöld samt brott mot vapenlagen.

22.30 Vårgårda, inbrottsstöld.
Två män slår sönder rutorna med hjälp av en slägga till XL-bygg på Wallentinsvägen varför polis larmas till platsen. Utanför byggnaden står en blå bil som tjuvarna har kommit i. Oklart i skrivande stund vad de kommit över. När patrullen och väktaren fortfarande är kvar på platsen inkommer ytterligare ett larm om inbrott på Elon i Alingsås, se nedan.

22.39 Trollhättan, inbrottsstöld.
Några har slagit sönder en ruta till entrén till en Elonbutik på Sandviksvägen varför polis larmas till platsen. Lite oklart vad man kommit över i skrivande stund.

23.22 Alingsås, grov stöld.
Glaskrosslarm inkommer från Elon butiken på Vänersborgsvägen. I kameror kan man se hur maskerade personer bär ut saker från butiken. Man har slagit ut rutorna i entrén med hjälp av släggor. Det man sett i kamerorna rör det sig om spishällar samt någon större kaffemaskin som stulits. Ingen gripen i nuläget och patrullen skriver anmälan.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra