Karta som med röd fyrkant ramar in Alingsås, Korngatan, Sollebrunn, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Relativt mycket att göra under kvällen/natten enligt RLC. Presstalespersoner under fredagen är Stefan Gustafsson och Peter Adlersson.

Alingsås, Korngatan, Sollebrunn, Västra götalands län, Västra Götalands län

00.31, Alingsås, försök till mord
Polis larmas till en adress på Korngatan i Sollebrunn. En person uppges vara skjuten, oklart skadeläge. Den skadade uppges ha en skada i en axel. Även ambulans larmas till platsen. Polisen finner en man med en trolig skottskada i axeln på platsen. Ambulansen kör den skade till NÄL, polis medföljer till sjukhuset. På plats finns ett antal personer, samtliga känner varann sedan tidigare. En person uppges ha försvunnet från platsen i bil, möjligen gärningsmannen.

Efter det att samtliga hörts på platsen grips två kvinnor på platsen. Platsen för brottet spärras av. En teknisk undersökning kommer att genomföras. Den person som försvann på platsen är fortfarande inte anträffad. Den skadade har inga livshotande skador. Något vapen har ännu inte anträffats.  

Av denna anledning kan för närvarade ingen ytterligare information lämnas ut i ärendet.

Uppdatering:

Kl 13.00: Information från polisen i Alingsås. De två kvinnor som greps har anhållits av åklagare. Den man som efterspanats i ärendet har själv tagit kontakt med polisen. Han har därefter själv kommit in till polisen. Han var redan tidigare anhållen i sin frånvaro. Han kommer att höras under eftermiddagen. Samtliga är misstänkta för delaktighet i ovan skjutning som rubriceras som försök till mord. Utredningen får visa vem som gjort vad. Ingen övrig information kan för närvarande lämnas ut.  

   

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra