Karta som med röd fyrkant ramar in Borås, Östgötagatan, Göteborg, Diagnosvägen, Kungälv, Kongahällagatan, Kungsportsavenyn, Sahlgrenska, Vasagatan, Stenungsund, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

Borås, Östgötagatan, Göteborg, Diagnosvägen, Kungälv, Kongahällagatan, Kungsportsavenyn, Sahlgrenska, Vasagatan, Stenungsund, Västra götalands län, Västra Götalands län

21.37 Borås, åldringsbrott.
En äldre kvinna får besök i sin bostad på Östgötagatan av en person som utger sig för att komma från hemtjänsten. Personen slängde ner kvinnan i sin säng och sedan kommer över värdesaker i form av smycken. Mannen lämnar sedan bostaden och enligt kvinna skall det ha inträffat runt 19:30-tiden.

22.47 Göteborg, skadegörelse genom brand.
En bil brinner på Diagnosvägen varför räddningstjänst samt polis larmas till platsen.  Branden släcks och man kontaktar ägaren. Branden har inte spridit sig och ingen person har kommit till skada.

02.54 Kungälv, skadegörelse genom brand.
Vid parkeringen till pendeltåget, Lilla Kongahällagatan, brinner det en bil varför räddningstjänst och polis larmas fram till platsen. Branden släcks och man kan då konstatera att ytterligare en bil har fått skador i samband med branden. Finns vittnesuppgifter om att en mindre bil har lämnat i samband med att den första bilen börjat brinna. Ägarna kontaktade och polisen har tagit upp en anmälan.

03.06 Göteborg, försök till mord.
En person uppges vara svårt knivskadad på Kungsportsavenyn varför ambulans samt polis larmas till platsen. Han som är skadad är i 20 års åldern och körs med ambulans till Sahlgrenska för vård. Finns uppgifter om att de som knivhugget honom hade sprungit från platsen upp mot Vasagatan. Man söker av i närområdet men ingen person påträffas som kan sättas i samband med det inträffade. Platsen spärras av för en teknisk undersökning, ingen gripen.

04.07 Stenungsund, våld och hot mot tjänsteman.
En man som åker buss från Göteborg hotar sina medresenärer samt chauffören under färden. Vid något tillfälle har han även knuffat chauffören varför denne kontaktar polis som möter upp i Stenungsund. Mannen som är i 25 års åldern visar tecken på narkotikapåverkan varför han får följa med för provtagning. En anmälan skrivs och ingen person skadades i samband med händelsen.

04.19 Borås, mordbrand.
larm inkommer om en rökutveckling i ett flerfamiljshus på Östgötagatan varför räddningstjänst, ambulans samt polis larmas fram till platsen. Det är något som brunnit i källaren, troligen en säng, men nu släckt. Ingen person har kommit till skada och polisen skriver en anmälan om mordbrand.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra