Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Högsbotorp, Axel Dahlströms Torg, Sahlgrenska Sjukhuset, Östra Sjukhuset, Drottningtorget, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt En relativ normal fredagsnatt i länet. Dock två försök till mord/dråp. Presstalesperson under lördagen är Stefan Gustafsson.

Göteborg, Högsbotorp, Axel Dahlströms Torg, Sahlgrenska Sjukhuset, Östra Sjukhuset, Drottningtorget, Västra götalands län, Västra Götalands län

190412

Kl 23.26, Göteborg, försök till mord alt. dråp
Polisen får in ett samtal från en bostad i Högsbotorp. Den som ringer uppger att en person ska vara knivskuren i halsen. Det framkommer uppgifter om att brottet ska ha inträffat i samband med någon typ av bråk vid Axel Dahlströms torg, ca en till två timmar innan polis larmas. De personer som varit på platsen hade inte uppfattat skadad som så allvarligt tidigare. Ambulans och polis åker till platsen.

Kl 23.36: Polis och ambulans på plats. Den skadade anträffas i bostaden och avförs med ambulans till Sahlgrenska sjukhuset. Oklart skadeläge.

Polisen söker på den plats som angivit som brottsplats men med tanke på den tid som förflutit sedan händelsen inträffat så är det svår att få upp något spår. Ingen gripen.

Den skadade uppges sedan ha lämnat sjukhuset efter det att han blivit hörd. Ej allvarligt skadad.

190413

Kl 00.51, Göteborg försök till mord alt. dråp, grov misshandel och misshandel
En polispatrull som lämnar av en person på Östra sjukhuset får via sjukhuset information om att det kommit in ett antal personer med troliga knivskador. En bil har varit vid sjukhuset och lämnat tre män som samtliga har skador från stickvapen/kniv.
När de tre hörs av polis så framkommer uppgifter om att samtliga ska ha besökt en lokal. De ska då enligt egen uppgift hamnat i ett bråk med ett "gäng". Två har blivit knivskurna och den tredje har fått ett flertal hugg.

Polisen inleder förundersökning. i ett fall misshandel, i fall nummer två grov misshandel och i det tredje fallet, försök till mord. Allt på grund av omfattningen av skadorna och dess placering.

Ingen gripen i nuläget. Ingen livshotande skadad enligt sjukhuset.

Kl 04.31 Göteborg, personrån
Polis larmas till något som från börja verkar vara ett allmänt bråk vid Drottningtorget. Tre personer ska ha varit inblandade. På plats så anträffas en man som uppger att han blivit rånad bl a på sin telefon. Vittnen som sett händelsen pekar ut en person som kan gripas. Den andra gärningsmannen har försvunnit och han  har troligen även den telefon som försvann. Polisen spanar i närområdet utan resultat.

Offret som är chockad men i övrigt utan några fysiska skador körs hem av polis efter det att anmälan och förhör upprättats.  

    

   

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra