Karta som med röd fyrkant ramar in Mölndal, Smörkullegården, Tidaholm, Torggatan, Göteborg, Olskrokstorget, Gamlestaden, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Relativt lugnt under kvällen/natten i länet enligt RLC. Presstalesperson under söndagen är Stefan Gustafsson.

Mölndal, Smörkullegården, Tidaholm, Torggatan, Göteborg, Olskrokstorget, Gamlestaden, Västra götalands län, Västra Götalands län

190413

Kl 21.23 Borås, väpnat rån
Polis larmas till en restaurang vid Stora Brogatan med anledning av pågående rån. En ensam maskerad man har kommit in på restaurangen gått fram till en anställd, tvingar henne att öppna kassan. Han har ett pistolliknande föremål i handen och hotar med. Gärningsmannen har eventuellt även använt visst våld mot offret, slagit mot offret. Gärningsmannen tvingar sedan offret att släppa ut honom via bakvägen till restaurangen där han sedan försvinner. Polisen söker i närområdet men man lyckas inte gripa någon. Inga kända fysiska skador för offret. Oklart rånbyte/summa.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------  
190414

Kl 00.39 Mölndal, skadegörelse genom brand
Räddningstjänst och polis kallas till Smörkullegården där det ska brinna i två personbilar. När polisen kommer till platsen så har branden spridit sig till fyra bilar och ett garage, det är många ungdomar i rörelse på platsen. Räddningstjänsten arbetar med branden som släcks. Totalt brinner fyra bilar och samt ett garage. Polisen upprättar anmälan om skadegörelse genom brand. Ingen gripen.  

Kl 04.47 Tidaholm, inbrottsstöld i butik
Ett larm löser ut till en tobaksbutik vid Torggatan. Via kamera kan väktare/ägare se en person som är inne i butiken. Man ser även att gärningsmannen bryter upp kassaapparaten. Kl 04.51 är väktare på plats. Gärningsmannen har då försvunnit från platsen. Polis på väg fram stoppar bl a en bil för kontroll men den visar sig inte ha med inbrottet att göra. Oklart vad som tillgripits. Polisen upprättar anmälan om inbrottsstöld.

Kl 05.51 Göteborg, inbrottsstöld i butik
Polis larmas till en tobaksbutik vid Olskrokstorget med anledning av pågående inbrott. Vittne har sett minst två maskerade gärningsmän på plats som fyller väskor med gods.
Kl 05.54: Polis på plats, det framkommer då att gärningsmännen lämnat platsen på en moped i riktning mot Gamlestaden. Ingen gripen. Polis upprättar anmälan om inbrottsstöld.

 
      

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra