Karta som med röd fyrkant ramar in Lerum, Floda, Norsesund, Fotskäl, Mölndal, Balltorpsvägen, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt En relativt lugn natt i länet enligt RLC och vakthavande befäl. Presstalesperson under helgen är Stefan Gustafsson mfl.

Lerum, Floda, Norsesund, Fotskäl, Mölndal, Balltorpsvägen, Västra götalands län, Västra Götalands län

Kl 00.33 Lerum, tågstopp/rådjur påkört
Tåget stoppas efter larm om att något blivit påkört i höjd med Breviken. Polis, ambulans och räddningstjänst kallas till platsen. Tåget kan stoppas mellan Floda och Norsesund. Sträckan söks av och strax före kl 01.30 finner polisen ett avlidet rådjur som varit orsaken till larmet.Kl 01.36 så kan tåget åter börja rulla, då hävs tågstoppet. 

Kl 00.50 Mark, trafikolycka, sigel/misstänkt drograttfylleri mm
En personbil kör av okänd anledning av vägen på länsväg 1600 vid Fotskäl allt enligt SOS. Två personer i bilen, oklart skadeläge. Polis, räddningstjänst och ambulans kallas till platsen.
På platsen anträffas förare och passagerare. Passageraren avförs med hjälp av ambulans till sjukhus, klagar bl a på ryggsmärtor. Föraren visar tydliga tecken på att vara narkotikapåverkad och medtogs för provtagning. Han anmäls även för brott mot knivlagen och våldsamt motstånd.

Kl 01.37 Mölndal, brand i föreningslokal/torp
Räddningstjänsten kallas till en brand i en föreningslokal vid Balltorpsvägen. Polisen följer med som stöd. Inga boende i lokalen enligt de uppgifter som larmas in. Fastigheten uppges vara ett fristående torp. Fastigheten går inte att rädda enligt räddningstjänsten.För närvarande finns inga uppgifter om personskada/brottsmisstanke. Lokalerna är ännu inte genomsökta.

Uppdatering 09.09 Platsen är avspärrad i väntan på tekisk undersökning, då orsaken till branden är okänd. Polis upprättar en anmälan gällande mordbrand.  

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra