Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

Österbyvägen, Lidköping, Örslösa, Råda, Grästorp, Skara, Brunnsbo, Göteborg, Senapsgatan, Västra götalands län, Västra Götalands län

22.26 Mark, mordbrand.
Brinner i ett flerfamiljshus på Österbyvägen varför räddningstjänst, ambulans samt polis larmas till platsen. På adressen är det ca 25 personer som är registrerade. Visar sig att det är någon som tänt eld på något papper i källaren och det har generera i mycket rök. Enligt uppgifter från platsen skall det inte varit någon större spridningsrisk. Fastigheten vädras ut och samtliga lämnar, ingen har kommit till skada. Patrullen skriver en anmälan, ingen avspärrning behövdes.

22.59 Lidköping, allmänfarlig vårdslöshet.
Ett cykelförråd brinner på Örslösa varför räddningstjänst, ambulans samt polis larmas till platsen. Skall råda stor spridningsrisk mot ett lägenhetshus intill. Förrådet brinner ner och polis skriver en anmälan. I skrivande stund oklart hur det hela hade startat.

01.26 Grästorp, narkotikabrott m.m.
En patrull försöker stanna och kontrollera en bil men den stannar inte utan försöker undkomma. Det beslutas om spikmatta för att försöka få stopp på bilen. Till slut får man stopp på bilen i Grästorp, det hela är över på ca 10 min. I bilen sitter det en man och en kvinna som båda grips misstänkta för narkotikabrott.  I samband med förföljandet kan patrullen se hur någon slänger ut en burk från bilen som senare påträffas. När man kontrollerar burken så innehåller den misstänkt narkotika varför den tas i beslag. Då föraren tidigare har gjort sig skyldig till olovlig körning (saknar körkort) så beslutas det om att den aktuella bilen tas i beslag. Båda får följa med till stationen för vidare utredning.

01.59 Skara, trafikolycka på Riksväg 49 Brunnsbo.
En bil kör av vägen och hamnar på taket varför räddningstjänst, ambulans samt polis larmas till platsen. Samtliga hade tagit sig ur bilen men får åka med till sjukhus för kontroll. I samband med avåkningen har någon trafikskylt skadats och bilen ligger kvar på platsen i avvaktan på bärgning.

02.26 Göteborg, inbrottsstöld.
Någon bryter sig in i en källare på Senapsgatan men upptäcks av de boendes. Man lyckas hålla dem kvar tills polis kommer till platsen och sedermera grips. Båda männen får följa med till stationen för vidare utredning. Båda männen kan även misstänkas för narkotikabrott, eget bruk.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra