Karta som med röd fyrkant ramar in Lindome Station, Göteborg, Wingårdsgatan, Tjörn, Myggenäs, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Här följer ett urval av kvällen och nattens händelser. Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och i kväll kommer Anna Göransson.

Lindome Station, Göteborg, Wingårdsgatan, Tjörn, Myggenäs, Västra götalands län, Västra Götalands län

21.35 Lindome, rån
Vid Lindome Station blir en ung kvinna rånad av tre personer. De hotar henne med en kniv och tar hennes ryggsäck. En av rånarna, en ung kvinna, sätter sig på tåget mot Göteborg och de andra två, två unga män, springer från platsen. Då polisen får bra uppgifter att gå på kan männen gripas i närheten och kvinnan gripas när hon anländer till Göteborgs central. Alla tre är gripna misstänkta för rån. Samtliga inblandade är i 18-årsåldern.

03.38 Göteborg, inbrott i bilar
På Wingårdsgatan grips en man i 30-årsåldern efter att ha gjort inbrott i minst två bilar. Han har krossat rutor på bilarna och försökt att komma åt gods. Polis är dock snabbt på plats och kan gripa mannen.

04.44 Tjörn, inbrott
Vittnen ser hur en man med svart hjälm tar sig in på ett gym i Myggenäs genom att krossa en ruta. Polis larmas men när man kommer fram är mannen borta. Man kan konstatera ett fullbordat inbrott men det är i nuläget oklart vad som stulits. Mannen försvann troligen på en moped. Polisen skriver en anmälan om stöld genom inbrott.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra