Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Ulla Brehm.

Göteborg, Radiovägen, Lysekil, Gymnasievägen, Dammen, Ramberget, Hedevägen, Örby, Falköping, Östertullsgatan, Västra götalands län, Västra Götalands län

21.19 Göteborg, brott mot vapenlagen.
Ett vittne ser hur två personer som befinner sig på Radiovägen har någon form av vapen på sig varför polis tillkallas. Polisen griper de båda personerna och det visar sig vara en så kallad ”soft air gun” som en av dem hade på sig. I samband med ingripandet använde polis handfängsel för att få lugnat ner en av dem. Båda personerna är under 15 år varför de överlämnas till sina respektive föräldrar. Även ett samtal med föräldrarna om olämpligheten att deras söner går omkring med ett väldigt verklighetstroget vapen på sig. Vapnet togs i beslag i samband med ingripandet.

01.34 Lysekil, skadegörelse genom brand.
Räddningstjänst får larm om ett flertal bilar som skall brinna på Gymnasievägen. Polis ansluter och man kan konstatera att tre bilar är helt utbrända samt tre bilar har skadats. Bilarna släcks och man försöker kontakta ägarna om det inträffade.

01.43 Göteborg, grov misshandel.
En person påträffas vid dammen intill Rambergsskolan knivskuren varför ambulans samt polis larmas till platsen. Det är någon som hör hur någon ropar efter hjälp som gör att den skadade mannen påträffas. Själva brottsplatsen är på Ramberget varför hundpatrull söker igenom området för om möjligt hitta något som kan vara intressant för den fortsatta brottsutredningen. Mannen som är född -96 förs med ambulans till sjukhus och hans kläder tas i beslag för en teknisk undersökning. Mannen har svårt att redogöra för vad som hänt vid tillfället varför han skall höras efter att han fått sina skador ombesedda.

01.51 Mark, trafikolycka m.m.
En bil kör av vägen in i en trädgård och krockar sedan med en bergvägg på Hedevägen. Visar sig vara en flyktbil som kan sättas i samband med ett inbrott tidigare under natten. Räddningstjänst, ambulans samt polis larmas till platsen. De som färdats i den krockade bilen har lämnat i okänd riktning. Hundpatrull påbörjar spårning från platsen men hittar inte på några personer som kan sättas i samband med händelsen. Man hittar dock saker längs flyktvägen som tas i beslag för en teknisk undersökning. Inbrottet som den flyende bilen var på väg ifrån var i Örby och det rörde sig om en servicebutik, oklart i nuläget vad tjuvarna har kommit över.

02.39 Vara, grov stöld.
Pågående inbrott i en villa. Vittnet ser och hör ur en man krossar en ruta till huset. En man född -84 grips på plats. Beslag av den bil som han kom med då det hittas stöldgods i den.

03.03 Falköping, försök till stöld m.m.
Ett vittne avbryter ett inbrottsförsök i ett uthus på Östertullsgatan. Polis till platsen och träffar på den aktuella mannen som uppehåller sig i området. Mannen påvisar även tecken på drogpåverkan varför han får följa med för provtagning samt redogöra för sitt misslyckade inbrottsförsök.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra