Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning kväll och natt En relativt lugn kväll/natt i länet enligt RLC. Presstalespersoner under onsdagen är Stefan Gustafsson och Jenny Widén.

Hällebergsgatan, Kungälvs Sjukhus, Brynjegatan, Borås, Norrby Tvärgata, Göteborg, Rosenlundsgatan, Drottningtorget, Brunnsparken, Västra götalands län, Västra Götalands län

Kl 21.51 Kungälv, Grov misshandel, försök till rån alt. utpressning
Polis larmas till ett bråk vid Hällebergsgatan. Bråket ska ha inträffat på en gångbana i området. Polisen åker till platsen och polishelikopter kallas även fram. på väg fram får polisen uppgifter om att en bil som ska ha lämnat platsen, troligen är även en man skadad. Flera personer ska ha varit på platsen och ev. varit maskerade. Med tanke på att någon möjligen är skadad så tillkallas även en ambulans.

Ca kl 22.10 är polis på plats och kan säkra brottsplatsen som spärras av. Vittnesuppgifter talar om att en gärningsman sprungit från platsen. En man hittas på platsen med skador i ansiktet, han avförs till Kungälvs sjukhus. Vissa spår säkras på brottsplatsen.
Något senare kan polisen hittas en personbil vid Brynjegatan. En man som stämmer in då det gäller uppgifter på gärningsman hittas även på platsen, han grips och bilen beslagtogs. Möjligen finns det ytterligare gärningsmän som polisen söker efter.  

Den gripne har anhållits av åklagare efter förhör.

Kl 00.17 Borås, bilbrand
En personbil brinner vid Norrby Tvärgata. Räddningstjänst och polis kallas till platsen. Inga kända personskador. Branden släcks. Någon har uppenbart kastat en sten genom bilrutan och sedan tänt på bilen. Anmälan skadegörelse genom brand. Ingen gripen.

Kl 00.53 Göteborg, rån
Polisen får ett samtal från ett hotell vid Skeppsbroplatsen. Någon av gästerna har blivit nerslagna och rånade utanför hotellet ca 30 minuter före samtalet. Rånoffret har svårt att redogöra för vad som hänt förutom att han blivit nerslagen, sparkad och rånad. Övriga omständigheter inte kända. Oklart vad som tillgripits. Anmälan upprättas. Inget behov av sjukhusvård.

Kl 02.12 Borås, en gripen för stöld ut bil
Polisen larmas till ett äldreboende vid Kronogatan i Skene. Personalen har sett två män som letar  igenom en bil bil på parkeringen utanför. Väktare och polis larmas till platsen. Väktaren kan se hur männen lämnar platsen till fots alt. per cykel och kan leda polisen mot rätt plats. De två kan sedan gripas av polis. Något senare visar det sig att en av de gripna inte kan kopplas till brottet och han friges. Gripandet då det gäller den andra mannen kvarstår.   

Kl 03.29 Göteborg, rån
Polisen larmas till Rosenlundsgatan där två yngre män ska ha blivit rånade av en grupp på fem-sex personer. Möjligen genom knivhot. Rånets ska ha ägt rum vid lekplatsen, Rosenlundsgatan. På plats konstateras att ingen har några fysiska skador. Gärningsmännen har bl a tillgripit telefon och pass. Anmälan upprättas, ingen gripen.

kl 04.16 Göteborg, rån
Ytterligare en person, en yngre man ringer polisen och uppger att han blivit rånad ca 30 minuter före samtalet utanför Hotell Eggerts, Drottningtorget. Polis åker till platsen, lite oklara omständigheter när det gäller tillvägagångssättet. Inga kända fysiska skador. Anmälan upprättas.

Kl 05.23 Göteborg, rån
Samtal till polisen om ett rån som ska ha ägt rum i Brunnsparken. Det visar sig vara en händelse som polisen redan känner till och har hanterat. offret har fått någon typ av huvudskada, oklart om det behövs sjukhusvård. Anmälan upprättad.   

  

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra