Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalesperson heter Christer Fuxborg.

Göteborg, Kärra Centrum, Agnesberg, Mölndal, Eklanda Torg, Tingstadstunneln, Majorna, Härryda, Resecentrum, Landvetter, Västra götalands län, Västra Götalands län

22.45 Göteborg, personrån.
En person blir rånad på sin mobiltelefon i Kärra Centrum av en kille med en kniv. Killen försvinner från platsen men vittne följer efter och kan beskriva vart han tar vägen för patrullerna som är på väg dit, ingen har kommit till fysisk skada. Tjejen som blir rånad lämnar platsen och anmälaren har inte riktigt koll på vart hon tar vägen. Rånaren försvinner men det finns uppgifter som man kan arbeta vidare med. Bra signalement och i övrigt bra insats från anmälaren och dennes sällskap. Patrullen skriver förhör samt tar uppgifter för en anmälan, ingen gripen.

23.16 Göteborg, drograttfylleri m.m.
En bil sticker från en patrull då den inte vill bli kontrollerad i Agnesberg. Föraren slänger ifrån sig bilen och springer till skogs. En hundpatrull spårar efter mannen som troligen ligger och trycker i omgivningen. Efter en liten stunds letande kan hunden spåra upp mannen som låg och gömde sig ca 150 meter från där bilen parkerats. Mannen får följa med till stationen för provtagning samt kommer bli rapporterad för olovlig körning, narkotikabrott eget bruk samt drograttfylleri.

23.32 Sotenäs, drograttfylleri m.m.
En bil kör i diket varför polis blir larmad till platsen. Föraren visar tecken på drogpåverkan varför han får följa med för provtagning. Han rapporteras även för vårdslöshet i trafik, drograttfylleri samt narkotikabrott eget bruk.

00.24 Mölndal, mordbrand.
En förbipasserande lägger märke till att det kommer ut lågor från en byggnad vid Eklanda Torg. Det brinner inne i en butik som räddningstjänst lyckas släcka. Man har lyckats begränsa branden till ett soprum som tillhör en fastighet med flera hyresgäster i form av livsmedelbutik, förskola samt fritidsgård. Flera av lokalerna är rökskadade och behöver saneras. Patrullen skriver en anmälan om mordbrand, ingen avspärrning.

00.37 Göteborg, trafikolycka.
Ett larm kommer in om flera bilar inblandade i en trafikolycka invid Tingstadstunneln. Två körbanor är avstängda på grund av räddningsarbetet. Visar sig vara en singelolycka där en passagerare i bilen betraktas som allvarligt skadad varför denne körs med ambulans till sjukhus.

03.09 Göteborg, grov misshandel.
Ett bråk uppstår på en spårvagn som befinner sig i Majorna. En person blir stucken av ett vasst föremål i skinkan samt i sitt lår. Det var fyra personer som hoppade på anmälaren vid tillfället. Den skadade mannen körs med ambulans till sjukhus för att få sina skador åtgärdade. Ingen av de personer som hoppade på mannen påträffades utan hade hunnit ta sig från platsen.

04.11 Härryda, våld mot tjänsteman.
En busschaufför blir misshandlad av en passagerare när man anlände resecentrum i Landvetter. Troligen hade den misstänkte ett knogjärn som han använde. Chauffören körs med ambulans till sjukhus för att få vård för sina skador. Den misstänkte försvann från platsen och en hundpatrull försökte spåra upp mannen men tyvärr utan resultat.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra