Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning kväll och natt Relativt lugn natt i länet enligt RLC, Presstalespersoner under måndagen är Ulla Brehm mfl.

Göteborg, Reningsverksgatan, Friskväderstorget, Västra götalands län, Västra Götalands län

Kl 20.34 Göteborg, grovt olaga hot
En kvinna larmar polisen från Västergatan om att hon haft en påringning på sin dörr och när hon öppnat så står det två okända män utanför beväpnade med något pistolliknande föremål. Kvinnan lyckas dra igen dörren och därefter försvinner männen från platsen. Inga verbala hot har uttalats i samband med händelsen. Polisen inleder en insats i området men de två männen anträffas aldrig. Anmälan om grovt olaga hot upprättas.

Kl 22.19 Göteborg, brand
Polis och räddningstjänst kallas till Reningsborg vid Reningsverksgatan med anledning av brand. På plats finner man en brinnande stol som brinner upp mot fasaden. Branden släcks och då polisen inte vet hur branden startat så inleds förundersökning med rubricering mordbrand. Platsen spärras av.

Kl 03.34 Göteborg, olaga hot
Polis kallas till Friskväderstorget där en person uppger att hen blivit hotad med någon typ av vapen. På plats möts polisen av ett tidningsbud som uppger att han blivit hotad av två yngre män, vara en som hade ett vapen. De var delvis maskerade. Mycket tyder på att de två männen tagit fel på person när de hotar offret,
bl a uttalanden från de två gärningsmännen. En av gärningsmännen lämnar platsen till fots, en på moped och detta var den man som var beväpnad. Polis söker i området efter de två gärningsmännen men de hittas aldrig. Anmälan upprättas med rubricering olaga hot.   
   

  

 

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra