Karta som med röd fyrkant ramar in Kållered, Göteborg, Lidköping, Vinninga, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Här följer ett urval av nattens händelser. Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Thomas Fuxborg.

Kållered, Göteborg, Lidköping, Vinninga, Västra götalands län, Västra Götalands län

23.31 Kållered, försök till dråp samt grov misshandel
Bråk i lägenhet under hela kvällen där två kvinnor och en man bråkat. En kniv har kommit fram och mannen har blivit knivskuren. Han är förd till sjukhus och bedöms ha svåra skador. Även en av kvinnorna har en mindre knivskada. Alla tre grips och kvinnorna misstänks för försök till dråp och mannen för grov misshandel. Alla tre misstänks även vara påverkade av narkotika och har inte kunnat höras. Kläder och en kniv tas i beslag för analys.

00.36 Göteborg, grovt olaga hot, narkotikabrott samt grovt vapenbrott i Högsbo
Väktare är ute och ronderar och ska kontrollera en man. Mannen som bedöms som påverkad öppnar jackan och riktar ett vapen mot väktaren. Därefter lämnar mannen platsen springande mot skogen bärande på några väskor. Polishund spårar och kan hitta mannen i skogen. Längs spåret hittas även vapnet och väskorna. I någon av väskorna hittas narkotika. Mannen, som är i 50-årsåldern, grips för ovanstående brott och är numera anhållen.

04.08 Lidköping, drograttfylleri
I Vinninga stoppas en bilist för kontroll. Förare är en man i 20-årsåldern som visar tecken på narkotikapåverkan. Han tas med för provtagning och rapporteras för drograttfylleri.

Mest läst av andra