Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

Göteborg, Krokegårdsgatan, Brunnsparken, Marconigatan, Uddevalla, Norra Hamngatan, Angered, Sandeslätt, Trollhättan, Spannmålsgatan, Fjällsippan, Västra götalands län, Västra Götalands län

18.06 Göteborg, brott mot knivlagen.
En patrull kontrollerar en person på Krokegårdsgatan och där påträffas ett knogjärn som patrullen tar i beslag, en anmälan skrivs.

18.10 Göteborg, brott mot knivlagen m.m.
Ett vittne ser hur en person tappar en större kniv på marken i Brunnsparken varför polis kontaktas. Mannen hoppar på en spårvagn vilket även vittnet gör. Polis får stopp på vagnen strax efter Götaälvbrons norra fäste. Personen påträffas ombord och kniven kan tas i beslag samt att man hittar misstänkt narkotika på honom som även det tas i beslag. Mannen visar även tecken på drogpåverkan varför han får följa med för kroppsbesiktning.

19.07 Göteborg, ofredande.
Tips kommer in om en skottlossning på Marconigatan varför ett flertal patruller larmas fram till platsen. Många kontrolleras på platsen men polisen hittar inga tomhylsor eller mer information om att det varit en skottlossning. Det har dock funnits ett vapen synligt på platsen men detta påträffas inte och samtliga patruller lämnar.

19.49 Uddevalla, drograttfylleri m.m.
En patrull försöker stanna och kontrollera en bil men den sticker ifrån patrullen. Bilen hinner dock inte långt utan kan stannas och då visar det sig att föraren visar tecken på drogpåverkan varför han får följa med för provtagning. Man hittar även en mindre mängd misstänkt narkotika i samband med kontrollen som tas i beslag för analys.

22.23 Göteborg, personrån.
Två personer kan gripas strax efter att de rånat en kvinna på sina tillhörigheter på Norra Hamngatan. Ingen har kommit till fysisk skada och båda får följa med för vidare utredning.

22.36 Göteborg, drograttfylleri m.m.
En patrull försöker stoppa en bil som är på väg söder ut på E45:an i riktning mot Göteborg. Bilen kör av mot Angered och kan till slut stannas i Sandeslätt. Passageraren kan gripas omgående medan föraren kan gripas efter ca 100 meters språngmarsch. Under resans gång har man kastat ifrån sig saker men dessa har inte återfunnits ännu. Föraren saknar körkort, visar tecken på drogpåverkan samt vårdslöshet i trafik.

01.22 Trollhättan, våld/ hot mot tjänsteman.
En person grips på platsen av ordningsvakt efter att denne har stökat omkring på en krog på Spannmålsgatan. Polis till platsen som tar med sig personen som får börja med att sova ruset av sig innan ett förhör kan hållas. Oklara uppgifter om vad som hänt på platsen i skrivande stund.

02.03 Göteborg, allmänfarlig ödeläggelse.
Flera samtal kommer in till polisen om en kraftig explosion på Fjällsippan i Angered. Det finns splitterskador på en närbelägen byggnad samt ett flertal fönster ha skadats i samband med explosionen. Platsen spärras av och Nationella bombskyddet undersöker platsen och får göra en första bedömningen. Enligt flera vittnen, oberoende av varandra, så upplevdes explosionen mycket kraftigt. Ingen har skadats i samband med händelsen och ingen är gripen i nuläget.

03.15 Skövde, våld/ hot mot tjänsteman.
En person grips på St:Sigfrids Gata efter att denne gjort sig skyldig till hot mot tjänsteman samt våldsamt motstånd. Personen får följa med för att sova ruset av sig innan ett förhör kan hållas.

03.23 Göteborg, försök till personrån.
En person blir skadad av en kniv i samband med att två personer försökt att råna honom vid bankomaten vid Stigbergstorget. Rånarna lämnar dock platsen utan att fått med sig några saker. En kniv som fanns kvar på marken och troligen är den som anmälaren skadats av tas i beslag. Ambulansen ser över anmälarens skador på plats, en anmälan skrivs.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra