Karta som med röd fyrkant ramar in Skara Busstation, Resecentrum, Masthugget, Korsgatan, Kungsportsavenyn, Vasastaden, Kaserntorget, Tredje Långgatan, Trandared, Dageborgsleden, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Nedan följer ett urval av nattens händelser.

Skara Busstation, Resecentrum, Masthugget, Korsgatan, Kungsportsavenyn, Vasastaden, Kaserntorget, Tredje Långgatan, Trandared, Dageborgsleden, Västra götalands län, Västra Götalands län

23.45 Stöld, Skara
Polis larmas till Skara busstation där en tonåring uppges ha blivit rånad på sitt halsband av en grupp på 7-8 personer, varav någon med kniv. Det finns inga uppgifter om skador. En grupp personer som befinner sig vid resecentrum springer när polisen kommer dit och flera av dem kontrolleras. En av dem har målsägandes halsband på sig och grips. Det är en kille i 16-årsåldern som grips, han är för närvarande misstänkt för grov stöld och olaga hot.

00.10 Rån, Göteborg
I Masthugget har två unga män blivit rånade på halskedjor m.m. av 3-4 maskerade personer som hade kniv och ett pistolliknande föremål. Inga kända skador.

01.55 Rån, Göteborg
Polis larmas till Korsgatan med anledning av ett slagsmål mellan två män. Innan polis kommer till platsen springer den ena därifrån. Det visar sig att mannen som är kvar på platsen blivit rånad på sin mobiltelefon. Personskador oklart.

03.53 Försök till rån, Göteborg
En skadad man kommer in till ett hotell på Kungsportsavenyn och uppger att någon försökt att råna honom. Mannen, som har en skadad i handen, körs till sjukhus av polispatrullen.

04.16 Rån, Göteborg
I Vasastaden har en man blivit rånad på sin mobiltelefon m.m. av två maskerade personer med ett pistollikande föremål. Inga kända skador.

04.16 Misshandel, Göteborg
Två personer uppges ha blivit misshandlade av en man på en klubb vid Kaserntorget och polis kallas till platsen. Innan polis kommit fram börjar flera personer slåss utanför lokalen. Det är oklart hur många som skadats, men flera ambulanser har varit på plats. Det är oklart hur många som varit inblandade i bråket då ingen tycks vilja medverka eller göra någon anmälan. En person som misstänks vara påverkad av narkotika får följa med för provtagning.

05.21 Rån, Göteborg
Vid Tredje Långgatan har en man blivit rånad på sin plånbok och mobiltelefon av tre män med kniv. Inga kända skador.

05.24 Rån, Borås
I närheten av Trandared har en man blivit hotad med kniv och rånad av två maskerade unga män. De har sparkat och slagit honom i en gångtunnel och tagit hans mobiltelefoner m.m. Mannen uppges inte vara allvarligt skadad, ingen ambulans.  

06.22 Trafikolycka, Lerum
På Dageborgsleden har en lastbil kört in i ett betongfundament. Inga kända personskador. Det uppges vara en risk för att bilen ska välta och bärgare är på väg. Uppdatering kl. 09.08 Bärningsarbetet är påbörjat.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra