Sammanfattning kväll och natt Ett urval ur nattens händelser i länet enligt RLC länet. Presstalespersoner under tisdagen är Stefan Gustafsson och Anna Göransson.

Göteborg, Strömstad, Oslovägen, Götene, Västra götalands län, Västra Götalands län

Kl 23.47 Göteborg, personrån
En yngre man ringer polisen och uppger att han blivit utsatt för ett personrån i området kring hållplatsen vid Galiileis gata. Fyra till fem yngre män uppges ha hotat och utdelat sparkar och slag mot offret. Därefter ska möjligen lämnat i bil. En telefon uppges ha blivit tillgripen. Inga kända personskador. Polis till plats för anmälan men ingen gripen.

Kl 00.52 Strömstad, trafikbrott mm
En polispatrull på Oslovägen försöker stoppa en personbil som dock vägrar stanna trots upprepande försök. Färden går in mot centrala Strömstad och ut mot E6 igen innan polispatrullen får stopp på den misstänkta bilen. En man i bilen som kan gripas. Föraren misstänks för grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri, ej stannat på polismans tecken samt stöld. Bilen togs i beslag. Stölden består i misstanke om att föraren ska har "slangat bensin" ur bilar parkerade i området. I samband med stoppet så får polisfordonet mindre plåtskador men är körbart, inga personskador inrapporterade.    

Kl 04.30 Götene, brand i flerfamiljshus
Räddningstjänst, ambulans och polis kallas till en fastighet vid Brännebronavägen. Enligt larmet ska det brinna i källaren till fastigheten. Fastigheten innehåller sex lägenheter.

Räddningstjänsten får snabbt läget under kontroll och branden begränsas till delar av källaren. Inga personskador. En del av källaren spärras av för teknisk undersökning. Då brandorsaken är okänd så inleder polisen en förundersökning med rubricering mordbrand.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra