Karta som med röd fyrkant ramar in Trollhättan, Kronogården, Norra Malögavägen, Göteborg, Kalendervägen, Marklandsgatan, Lilla Edet, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Ett urval ur nattens händelser i länet. Presstalespersoner under måndagen mär Stefan Gustafsson och Ulla Brehm/Peter Adlersson.

Trollhättan, Kronogården, Norra Malögavägen, Göteborg, Kalendervägen, Marklandsgatan, Lilla Edet, Västra götalands län, Västra Götalands län

Kl 18.05 Trollhättan, bråk/våldsamt upplopp mm
Polis larmas av ett flertal personer till Kronogården efter det att en grupp ungdomar avfyrat och slängt smällare vid torget. Första polispatrull på plats begär förstärkning då stämningen på platsen är upprörd och hotfull. Polismän blir spottade på och det kastas även flaskor. Mitt i händelsen så framkommer att en tjänstebil fått en en bakruta sönderslagen. Det finns även uppgifter om att gatsten kastats mot polismännen på plats, samt sk grön laser och beskjutning med raketer. Mitt i händelseförloppet så börjar även en bil att brinna vid Kronan. Ytterligare två bilar sätts i brand på samma plats p.g.a. av den första bilbranden. I detta läge så begärs även att helikopter ska kallas till platsen och att polisen kan begära sk spt-fordon (skyddade/förstärka fordon).

Polisens uppfattning är att det som mest handlat om ca 30-40 ungdomar som samlats på platsen och varit delaktiga i upploppet mot polisen. På plats fanns även personal från räddningstjänsten. Händelseförloppet pågår aktivt fram till ca kl 23.00, därefter lugnar det ner sig. Fem ungdomar har då omhändertagits för ordningsstörning. Ingen är i nuläget gripen.

Förundersökning inleds gällande följande brott, skadegörelse, förgripelse mot tjänsteman och våldsamt upplopp. Insatsen på plats avslutas från polisen sida först fram mot kl 02.00.  

Kl  22.53 Trollhättan, bilbrand
En bil brinner på Norra Malögavägen. Räddningstjänst och polis kalls till platsen. Denna bilbrand kopplas inte till tidigare händelser och ingen brott misstänks vid detta tillfälle.

Kl 11.00 Uppdatering: Under förmiddagen har det förekommit rykten hos media om att någon person ska vara gripen, misstänkt för ovan händelse/brott. Uppgiften är felaktig. För närvarande är  INGEN gripen i ärendet.

Kl 23.39 Göteborg, bilbränder
Två personbilar brinner vid Kalendervägen. Räddningstjänst och polis kallas till platsen. Vittnen har sett minst två män som varit på platsen då branden startar, de lämnar platsen i en bil strax efter att branden startat. Möjligen fanns ytterligare en person i bilen. Räddningstjänsten bekräftar att någon krossat rutor på den aktuella bilarna och troligen hällt in bensin före det att branden startat. Ingen gripen. Anmälan om skadegörelse alt. grov skadegörelse upprättas. Ingen gripen.

Kl 00.36 Göteborg, personrån
Polis larmas till Marklandsgatan efter det att någon sett tre personer i någon typ av bråk. Larmet talar även om att någon kan vara beväpnad. Ytterligare ett vittne kontaktar polisen med uppgifter om att en av de involverade ska ha lämnat platsen på en spårvagn. Vid Marklandsgatan så anträffar polisen en man som uppger att han blivit rånad. Samtidigt så söker polis igenom den aktuella spårvagnen och kan gripa en man. på den gripne hittar polisen bl a ett bankomatkort som tillhör offret. Offret har fått en hel del skador bl a på huvudet/ett öga. Offret körs till sjukhus för vård. Den andra gärningsmannen anträffas aldrig. Inte heller något vapen.  

Kl 01.17 Lilla Edet, grov misshandel
Polis kallas till Emanuel Bagaresgata. På platsen uppges det pågå någon typ av misshandel och flera personer kan vara skadade. Uppgifter finns även om att någon kan vara beväpnad med skjutvapen. Polisen inleder en insats på platsen, även ambulans tillkallas. Polisen finner tre män i den aktuella lägenheten, ingen är allvarligt skadad. De uppger att ett flertal maskerade män ska ha tagit sig in, de har varit beväpnade med tillhyggen, någon större kniv och någon kan ha haft någon typ av skjutvapen i byxlinningen.

Totalt kan det ha handlat om, 5-7 personer. De ska ha utdelat slag och hotat de tre i lägenheten. Därefter tillgriper de olika skar i lägenheten mm. En av de tre männen som drabbats förs till sjukhus för kontroll, en körs till sin bostad av polis. En kvarstannar i bostaden. Polisen söker i närområdet och fordon och personer kontrolleras men ingen grips. Oklart vad som ligger bakom händelsen. Anmälan om grovt olaga hot, grov misshandel och grov stöld.

    

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra