Karta som med röd fyrkant ramar in Lerum, Lidköping, Gamla Stadens Torg, Göteborg, Stjärnbildsgatan, Herkulesgatan, Wadmansgatan, Nordstan, Sahlgrenska, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

Lerum, Lidköping, Gamla Stadens Torg, Göteborg, Stjärnbildsgatan, Herkulesgatan, Wadmansgatan, Nordstan, Sahlgrenska, Västra götalands län, Västra Götalands län

22.17 Lerum, trafikolycka.
En personbil kör av vägen varför polis, räddningstjänst samt ambulans larmas till platsen. Föraren som är i 20 års åldern körs med ambulans till sjukhus för vård med rygg- och nacksmärtor. Vägen har varit avstängd en kortare stund i samband med räddningsarbetet.

23.41 Lidköping, grovt brott mot knivlagen.
En person grips på en restaurang på Gamla Stadens Torg  med en kniv påsig. En patrull till platsen som tar uppgifter för en anmälan samt tar kniven i beslag, mannen får lämna platsen.

23.51 Göteborg, skadegörelse genom brand.
En husbil brinner på en parkering på Stjärnbildsgatan varför räddningstjänst samt polis larmas till platsen. Branden släcks och det är oklart vad det är som har gjort att det börjat brinna i skrivande stund, en anmälan skrivs.

02.18 Göteborg, personrån.
En man i 20 års åldern blir rånad på sina tillhörigheter på Herkulesgatan i form av sina  skor samt mobiltelefon. Patrull till platsen som tar upp en anmälan samt hjälper mannen hem till sin bostad, ingen gripen.

03.41 Göteborg, brott mot skyddslagen.
Två män påträffas inne i en trailer inne på Göteborgs hamnområde varför polis tillkallas. Området är ett skyddsområde varför de inte har rätt att vara där. Männen grips och får följa med till stationen för vidare hantering.

05.30 Göteborg, personrån.
Två kvinnor blev överfallna av 3 – 4 okända män invid Wadmansgatan. De blev kastade till marken varav en av dem blöder från ansiktet. De okända männen försvinner sedan från platsen. Ambulans samt polis till platsen som tar uppgifter för en anmälan. I den väska som de blev av med fanns en telefon som man aktiverade ”hitta min iphone”. Efter en stunds letande kan man lokalisera den till Nordstan där patrullen får hjälp av ordningsvakter med att gripa en person som har telefonen på sig. Kvinnan som slängdes till marken körs med ambulans till Sahlgrenska för att plåstra om sitt ansikte. Den gripne mannen får följa med till stationen för vidare utredning.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra