Sammanfattning kväll och natt Ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet. Presstalesperson under helgen är Stefan Gustafsson.

Göteborg, Gibraltargatan, Trollhättan, Kungsgatan, Västra götalands län, Västra Götalands län

Kl 22.31, Göteborg, personrån
En man kontaktar polisen och uppger att han blivit utsatt för ett väpnat rån vid Gibraltargatan. Tre okända maskerade män ska ha hotat honom med bl a någon typ av vapenliknande föremål, kniv och pepparspray. De tilltvinga sig sedan mobil. bankomatkort och id-handlingar. Inga kända fysiska skador. Offret tar sig hem till bostaden innan han kan kontakta polis. Anmälan upprättas, ingen gripen.

Kl 04.36 Trollhättan, mordbrand
Polis och räddningstjänst kallas till Kungsgatan där det ska brinna i en butik/solarium. Ett automatlarm har löst ut på platsen. När man kommer fram är det kraftig rökutveckling och polisen biträder räddningstjänsten med avspärrningar på platsen. Räddningstjänsten finner i samband med släckningsarbetet en ruta som ska ha blivit krossad till lokalerna, möjligen har detta något med hur branden startat att göra. När branden släckts så spärrar polisen av platsen för teknisk undersökning. Oklart när denna kommer att genomföras. Inga kända personskador. Med anledning av att man inte kan utesluta att branden är anlagd så inleds förundersökning med rubricering mordbrand.    

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra