Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Drottninggatan, Domkyrkan, Bollebygd, Kyrkbyn, Mölndal, Havrekornsgatan, Trollhättan, Brunnsparken, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt God morgon, dagens presstalesperson heter Ulla Brehm.

Göteborg, Drottninggatan, Domkyrkan, Bollebygd, Kyrkbyn, Mölndal, Havrekornsgatan, Trollhättan, Brunnsparken, Västra götalands län, Västra Götalands län

01.47 Göteborg, rån
På Drottninggatan vid Domkyrkan blir en man i 30-årsåldern rånad av för honom två okända män. Männen hotar med en kniv och tillgriper en surfplatta och kontanter. Polis söker i området utan resultat, en anmälan skrivs. Inga personskador finns uppgivna.

01.58 Bollebygd, mordbrand
Ett boningshus i Kyrkbyn brinner av okänd anledning, vittne ser en bil åka från platsen. Huset är övertänt och räddningstjänst är på plats. Förundersökning gällande mordbrand och allmänfarlig vårdslöshet inleds och en avspärrning görs för teknisk undersökning. Mannen som bor i huset och sågs lämna i bil tar sig på egen hand in på polisstationen. Han har vissa brännskador och körs till sjukhus för vård. Polisens utredningsarbete fortsätter.    

03.16 Mölndal, kontroll
En person hörs nere i en källare på Havrekornsgatan och de boende misstänker inbrott. Polis kan på plats kontrollera en man i 40-årsåldern. Mannen misstänks för narkotikabrott eget bruk och tas med för provtagning. Vid visitering av mannen hittas en patron och han anmäls också för brott mot vapenlagen. Inget inbrott kan konstateras.

05.03 Trollhättan, brand
I höjd med Lextorpsskolans fritidsgård brinner en bil enligt en inringare, fyra unga män ses springa från platsen. Spaning i området utan resultat. En anmälan om skadegörelse skrivs, ingen gripen.

05.53 Göteborg, brott mot knivlagen
Av okänd anledning visar en okänd man kniv mot en man i Brunnsparken, polis kallas till platsen.  Efter spaning kan mannen som är i 20-årsåldern säkras och en anmälan skrivs. Kniven tas i beslag, inga uppgifter om personskador finns.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra