Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Ulla Brehm samt Peter Adlersson.

Herrljunga, Lidköping, Lilla Edet, Västerlanda, Göteborg, Askim, Verkstadsvägen, Västra Götalands län

21.17 Herrljunga, försök till mordbrand.
En bil brinner på Altorpsskolan varför räddningstjänst samt polis larmas till platsen. Finns uppgifter om att det skall vara ungdomar som tänt på. Branden släcks och polis tar uppgifter för en anmälan. Området kring bilen spärras av och en teknisk undersökning kommer att äga rum under nästföljande dag.

21.48 Lidköping, allmänfarlig vårdslöshet.
Brinner i en villa i Göslunda varför räddningstjänst samt polis beordras till platsen. Enligt uppgifter skall det brinna i fasaden. Branden släcks och samtliga boende har tagit sig ut från huset och har inga fysiska skador. Platsen kommer spärras av för en teknisk undersökning så fort som brandplatsen anses vara säker. Polis skriver en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet och det är oklart hur det hela har startat i skrivande stund.

22.13 Lilla Edet, mordbrand.
En villa skall vara helt övertänd varför räddningstjänst samt polis larmas fram till en adress i Västerlanda. Platsen spärras av för att räddningstjänst skall kunna arbeta ostört. En fastighet intill brandhärden utryms för säkerhets skull. Oklart i skrivande stund om någon har befunnit sig inne i huset dock saknas en person enligt uppgifter från platsen. En teknisk undersökning kommer att äga rum så fort som räddningstjänst är klara med sitt eftersläckningsarbete. Uppdatering kl. 14.03 En avliden person har anträffats i huset. Personen är ännu inte identifierad. Anhöriga är underrättade om de faktiska omständigheterna. 

23.29 Göteborg, inbrottsstöld.
En bank på Askim Verkstadsvägen har haft inbrott varför polis larmas till platsen. Visar sig att man tagit sig in i byggnaden genom taket och sedan rört sig i lokalen. Väktare som upptäckt det och sedan larmat polis. Man har haft stegar som står kvar på platsen för att ta sig upp på taket. Flera väggar i lokalen har man gjort hål i för att ta sig från rum till rum. En teknisk undersökning kommer att ske under dagen och det är oklart om något är stulet i skrivande stund.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra