Karta som med röd fyrkant ramar in Lerum, Gråbovägen, Göteborg, Paternostergatan, Ekedal, Masthuggstorget, Lidköping, Rörstrandsbron, Kapellvägen, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt God morgon, dagen presstalesperson heter Ulla Brehm och i kväll arbetar Stefan Gustafsson.

Lerum, Gråbovägen, Göteborg, Paternostergatan, Ekedal, Masthuggstorget, Lidköping, Rörstrandsbron, Kapellvägen, Västra Götalands län

00.26 Lerum, brand
Vittnen ser ungdomar springa från en pizzeria som börjat brinna på Gråbovägen efter att dom eldat i en intilliggande papperskorg. Räddningstjänst till plats för släckning, på plats finns även idrottshall med mera. Polis på plats kan hålla förhör med vittnen, spaning i området är utan resultat. Brottsplatsen kommer spärras av så snart det är möjligt. En anmälan om mordbrand skrivs.

01.01 Göteborg, personrån
En man i 18-årsåldern blir av två okända män i 20-åldern rånad på sin jacka på Paternostergatan. Brottet sker när målsägaren går från hållplats Ekedal. Männen hotade med ett knogjärn utan att använda det. Polis spanar i området utan resultat, en anmälan skrivs.

01.18 Göteborg, misshandel
På Masthuggstorget blir en man slagen av två män, båda visar pistolliknande föremål och är hotfulla. Männen lämnar platsen i en personbil. Den skadade mannen har skador i huvudet och polispatrullen kör honom till sjukhus. En anmälan gällande misshandel skrivs.  

01.42 Lidköping, skadegörelse genom brand
Vid Rörstrandsbron brinner en moped av okänd anledning. Polis till platsen, ingen gripen. En anmälan skrivs.

03.54 Ale, stöld genom inbrott
Flera larm går i en butik på Kapellvägen, polis kan på plats konstatera inbrott genom att rutor krossats till butiken. Ett vittne har sett en personbil lämna platsen i samband med inbrottet. En platsundersökning görs och en anmälan skrivs. Ingen gripen i nuläget.  

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra