Karta som med röd fyrkant ramar in Skövde, Varnhemsgatan, Göteborg, Transportgatan, Lilla Edet, Göta, Vågmästaregatan, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Anna Göransson samt Peter Adlersson

Skövde, Varnhemsgatan, Göteborg, Transportgatan, Lilla Edet, Göta, Vågmästaregatan, Västra Götalands län

22.51 Skövde, olaga hot.
En person hotar personalen på Circle K på Varnhemsgatan varför polis larmas till platsen. När patrull kommer fram till platsen har personen som hotat personalen med en sax försvunnit. Man kan via övervakningsfilmen se hela händelseförloppet och patrullen känner igen den misstänkte mannen som är hemmahörande inte så långt därifrån. Man har sökt mannen men utan resultat hittills. Ingen av personalen kom till fysisk skada och vad som framkommit tills nu så har inte mannen fått med sig något.

01.53 Göteborg, grov stöld.
Larm inkommer från en bilfirma på Transportgatan varför polis larmas till platsen. Man ser att staketet är uppklippt samt tidigare har man sett i en kamera hur några okända personer rör sig inne på det inhägnade området. Hundpatrull börjar söka i området och spåret leder ut från området då troligen de okända personerna förstått att de blivit upptäckta. Spåret upphör vid en obemannad bensinstation inte långt ifrån företaget. Troligen har man haft sin flyktbil parkerad där. Tjuvarna har skruvat bort ett antal katalysatorer från ett flertal fordon inne på området men inte fått med sig dessa. Ingen gripen och patrullen skriver en anmälan beträffande försök till grov stöld.

02.06 Lilla Edet, skadegörelse genom brand.
En bil brinner i området Göta varför räddningstjänst samt polis beger sig till platsen. Visar sig att det rör sig om tre bilar som brunnit samt ett garage intill fått lite skador i samband med branden som släcktes av räddningstjänsten. Finns uppgifter om att en bil setts lämna strax innan branden upptäcktes. Ingen gripen i nuläget.

04.16 Göteborg, misshandel.
En kvinna har blivit knivskuren i Brämaregården där en patrull påträffar henne ute på gatan . Patruller pratar med kvinnan som till en början inte vill samarbeta men efter lite detektivarbete från operatörer på ledningscentralen kan man hitta uppgifter att hon har en koppling till en adress på Vågmästaregatan. När polisen ringer på den aktuella bostaden så befinner sig en man där som kvinnan nu berättar att det är han som på något vis skurit henne i benet. Kvinnan körs med ambulans till sjukhus medan mannen får följa med för förhör på polishuset.

Gällande Brott i nära relation har Polisregion Väst det senaste dygnet inte hanterat några ärenden med rubricering misshandel eller med rubricering grov kvinnofridskränkning.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra