Karta som med röd fyrkant ramar in Lidköping, Ågårdsområdet, Alingsås, Långared, Göteborg, Ellesbo Sörgårdsgärde, Uddevalla, Lindesnäs, Sannegården, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Fredrik Svedemyr och Hans-Jörgen Ostler.

Lidköping, Ågårdsområdet, Alingsås, Långared, Göteborg, Ellesbo Sörgårdsgärde, Uddevalla, Lindesnäs, Sannegården, Västra Götalands län

22.46 Lidköping, skadegörelse
I Ågårdsområdet har en husvagn börjat att brinna. Det är en fullt utvecklad brand som misstänks vara anlagd. Inga personskador men en anmälan om skadegörelse upprättas.

23.39 Alingsås, drograttfylleri m.m.
På länsväg 190 i Långared stoppas en bilist för kontroll. Föraren, en man i 45-årsåldern, misstänks vara påverkad av narkotika och tas med för provtagning. Han och en passagerare rapporteras även för brott mot knivlagen.

00.22 Göteborg, brand
I Ellesbo Sörgårdsgärde har det börjat brinna i en barack inne på ett inhägnat område. Stor spridningsrisk men räddningstjänsten kunde släcka branden utan att den spred sig. Oklar brandorsak men möjligen kan det bero på ett elfel. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats.

00.28 Uddevalla, drograttfylleri m.m.
I Lindesnäs kontrolleras en bilist av polisen. Föraren, en man i 20-årsåldern, saknar körkort och visar tecken på narkotikapåverkan. I bilen hittas även någon kniv. Han tas med för provtagning och rapporteras för drograttfylleri, grov olovlig körning samt brott mot knivlagen.

04.45 Göteborg, inbrott
I Sannegården har det varit inbrott i ett källarförråd. Ett vittne ser hur två män lämnar platsen. Det är i nuläget oklart om de fick med sig något från platsen. Polisen har sökt i området och kontrollerat personer men ingen är gripen. Polisen har skrivit en anmälan om stöld genom inbrott.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra