Karta som med röd fyrkant ramar in Orust, Varekil, Ellös, Borås, Nya Vägen, Viskafors, Viared, Göteborg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet. Presstalespersoner under måndagen är Stefan Gustafsson och Peter Adlersson/Fredrik Svedemyr.

Orust, Varekil, Ellös, Borås, Nya Vägen, Viskafors, Viared, Göteborg, Västra Götalands län

Kl 17.53 Orust, rån mot bensinstation
Polis larmas till en bensinstation vid Varekil. Enligt personalen som larmar så har man blivit utsatt för ett rån. En ensam gärningsman har verbalt hotat personalen och tillgripit en pengabox samt tobak innan har försvinner från platsen. Ingen person har skadats fysiskt. Flera enheter från polis söker i närområdet men ingen grips. Anmälan upprättas med rubricering rån.

Kl 20.40 larmas polis till en trafikolycka vid länsväg 770, Ellös. En bil står nerkörd i diket och det finns misstanke om rattfylleri. När polisen kommer fram är bilen tom men vittne har sett en man lämna bilen och försvinna till fots. Hundpatrull larmas och man söker från bilen. Under sökningen så finner hundpatrullen en "cashbox"/ pengabox i spåret från bilen. Bilen kan nu kopplas till det tidigare rånet. Polisen genomför vidare ett antal husrannsakningar under natten. Det leder fram till att en man f-72 kan gripas på en adress på Orust. Den misstänkte hörs av polis och anhölls av åklagare efter förhör. Det kan inte uteslutas att ytterligare personer kan ha  varit involverade i rånet.

Kl 18.35 Borås. misstänkt farligt föremål
Polis larmas till Nya Vägen i Viskafors efter det att vittnen sett en personbil lämna adressen. Denna bil sk ha varit intressant för polisen redan dagen innan. Personerna som färdas i bilen sk ha varit inne i en lägenhet och plockat med sig olika saker och uppfört sig misstänkt, allt enligt vittnesuppgifter. Bilen larmas ut.
En polispatrull får kontakt med en misstänkta bilen i höjd med Viared. Tre personer i bilen, två kvinnor och en man. Polispatrullen finner då man kontrollerar bilen ett föremål som kan vara farligt, möjlig hemmatillverkat farligt föremål. NBS (Nationella bombskyddet) kontaktas och av säkerhetsskäl så stängs trafiken av i direkt anslutning till föremålet. De tre som färdats i bilen grips misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. De är även misstänkta för narkotikabrott genom innehav mm.

NBS kommer till platsen och gör bedömningen att föremålet är skarpt men att det behövs ytterligare analys. NBS omhändertar/belagtar föremålet. De misstänkta hörs och anhölls av åklagare efter förhör. 

Kl 21.11 Göteborg, Olaga hot brott samt brott mot luftfartslagen
Polis larmas till ett ankommande flygplan som är på väg för att landa på Landvetters flygplats. En man ombord ska ha hotat kabinpersonalen och inte följt de direktiv som han fått via kapen på planet. Planet kommer från Albanien. Polis och skyddsvakter griper mannen då planet landat. Han hörs av polis men blir släppt av åklagare efter förhör. Mannen är svensk medborgare. Mannen är dock fortfarande misstänkt för brott.   

     

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra