Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Järnbrotts Prästväg, Kalkbruksgatan, Klubbvägen, Danska Vägen, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Stefan Gustavsson

Göteborg, Järnbrotts Prästväg, Kalkbruksgatan, Klubbvägen, Danska Vägen, Västra Götalands län

02.11 Göteborg, skadegörelse genom brand.
Inkommer larm om en övertänd byggnad på Järnbrotts Prästväg varför räddningstjänst samt polis beger sig till platsen. Oklart i nuläget hur branden startat. Ingen spridningsrisk och inte några personer på platsen som har någon koppling till byggnaden. Branden släckt och polisen skriver en anmälan.

03.26 Göteborg, inbrottsstöld.
Ett vittne ser hur två maskerade personer försöker få ut en traktor ur en byggnad på Kalkbruksgatan varför polis larmas till platsen. Två män kan gripas av poliser som gemensamt sökt av området. De båda männen är kända av polis sedan tidigare och körs in till stationen för vidare förhör.

04.57 Göteborg, grov skadegörelse genom brand.
En byggnad på Klubbvägen brinner varför räddningstjänst samt polis beger sig till platsen. Visar sig vara någon form av barack som brinner, oklart vem den tillhör i skrivande stund. Förmodligen har en väktare som var på plats lyckats skrämma iväg en person som setts i samband med branden.

05.30 Göteborg, försök till personrån.
En kvinna blir attackerad på Danska Vägen av två maskerade personer som hotade henne med en kniv. De vill ha pengar men hon hade inga kontanter på sig. Hon erbjöd dem då sin mobiltelefon men den ville de inte ha och istället slog de till kvinnan två gånger i ansiktet innan de sprang från platsen. Polis till platsen men hittade inte på några personer som stämmer in på de båda rånarna, en anmälan skrivs.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra