Sammanfattning kväll och natt God morgon. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr. Till kvällen kommer Hans-Jörgen Ostler.

Trollhättan, Kronogården, Göteborg, Gamlestaden, Borås, Solvarvsgatan, Götene, Postombud, Nordhemsgatan, Västra Götalands län

21:56, rån, Trollhättan
Vi får in ett larm om att en man har blivit knivskuren och rånad i sitt hem på en adress i Kronogården.  Ett antal patruller åker till platsen. En polis gör första hjälpen på mannen, som senare får vård av ambulanspersonal. Enligt uppgift har ett flertal maskerade gärningsmän trängt in i bostaden och knivskurit mannen i armen samt rånat honom på bland annat kontanter. En bil har setts på brottsplatsen i samband med händelsen. Polisen anträffar senare en bil i området och griper tre personer i anslutning till bilen. Ytterligare en person grips på en adress i närheten. Samtliga fyra personer sitter nu anhållna misstänkta för grovt rån.

22:33, Göteborg, rån
Vi får in ett samtal om att det ska ha skett ett rån i en godisbutik i Gamlestaden. Enligt uppgift har två gärningspersoner kommit in i butiken och visat ett pistolliknande föremål. De ska även ha slagit den anställde i samband med att de tog pengar ur kassan. Under kvällen har det skett en rad utredningstekniska åtgärder. I nuläget är ingen gripen. En anmälan om rån är upprättad.

02:21, rattfylleri, Borås
En patrull stoppar en bil på Solvarvsgatan för misstänkt rattfylleri. Föraren tas med för kontroll misstänkt för drograttfylleri.

02:22, stöld, Götene
Ett postombud blir av med fyra paket från sin cykelkärra. Postombudet var lämnade ett paket på en adress och när hen kom tillbaka var de fyra paketen borta. En patrull möter upp och tar signalement samt spanar i närområdet, men utan att hitta någon misstänkt. Patrullen skriver en anmälan om stöld.

02:42, Göteborg, rån
En ordningsvakt påträffar en man mellan två bilar på Nordhemsgatan. Mannen uppger att han har blivit misshandlad och rånad på sin plånbok samt mobiltelefon. Polis åker till platsen och en patrull kör mannen till sjukhus. Ingen gripen. En anmälan om rån alternativt grov stöld är upprättad.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra