Karta som med röd fyrkant ramar in Stenungsund, Brålanda, Göteborg, Kummingatan, Billdal, Vårgårda, Gullspång, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt God morgon. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr. Till kvällen kommer Hans-Jörgen Ostler.

Stenungsund, Brålanda, Göteborg, Kummingatan, Billdal, Vårgårda, Gullspång, Västra Götalands län

23:28, skadegörelse, Stenungsund
Vi får in ett samtal om personer som krossar glas och kastar saker i ett hotellrum. En patrull åker till platsen och avvisar två personer i 55- respektive 45-årsåldern. Mycket är sönderslaget i rummet och de är samtidigt misstänkta för skadegörelse.

01:24, stöld/inbrott, Brålanda
Vi får in ett larm om ett pågående inbrott i en matvarubutik i centrala Brålanda. En man har tagit sig in i butiken genom att krossa en ruta och bland annat rivit ner hela tobakshyllan. Mannen ska enligt uppgift även fått med sig kassan. Ett antal patruller samt väktare åker till platsen. Men väl framme har gärningspersonen lämnat, möjligen i en mörkbrun bil. En anmälan om stöld genom inbrott är upprättad.

01:34, rattfylleri, Göteborg
En patrull stoppar en bil på Kummingatan. Föraren tas med för kontroll misstänkt för drograttfylleri, olovlig körning samt narkotikabrott innehav och eget bruk.

02:44, skadegörelse, Göteborg
Vi får in ett samtal om att person klottrar på en vårdcentral i Billdal. Gärningspersonen ska enligt uppgift även ha klottrat på ett flertal andra fastigheter i området.  En patrull åker till platsen och kan lokalisera gärningspersonen. Det är en man i 25-årsåldern. Han omhändertas för kontroll. Patrullen skriver an anmälan om skadegörelse samt narkotikabrott eget bruk.

02:57, brand, Vårgårda
Vi får ett larm via räddningstjänsten om en brand i en industrifastighet. Enligt räddningstjänsten är det en lokal på 500 m2 som brinner och det ska enligt uppgift finnas gasflaskor i byggnaden. De lyckas säkra gasflaskorna och hanterar branden. En patrull skriver en anmälan om brand utan misstanke om brott.

03:20, brand, Gullspång
Vi får in ett larm via SOS om en brand i en villa. Huset är övertänt när räddningstjänst och polis kommer till platsen. Enligt uppgift ska ingen person befinna sig i huset. Eftersom det i nuläget inte finns någon naturlig förklaring till branden, är en anmälan gällande mordbrand upprättad. Platsen är avspärrad och ska senare undersökas av tekniker.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra