Karta som med röd fyrkant ramar in Älvängen, Trollhättan, Sylte, Drakblommegatan, Mårbackagatan, Frändefors, Kungälv, Göteborgs Kex, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Stefan Gustafsson och Fredrik Svedemyr.

Älvängen, Trollhättan, Sylte, Drakblommegatan, Mårbackagatan, Frändefors, Kungälv, Göteborgs Kex, Västra Götalands län

21.24 Älvängen, försök till mord
I Älvängen har en villa och en bil blivit beskjutna. Flera personer hörde smällar och efter en stund upptäcktes skottskador på fastigheten och en bil. Inga personer har kommit till skada. Brottsplatsen spärrades av och en teknisk undersökning har gjorts under natten. Flera polispatruller har arbetat på platsen med bl a dörrknackning och sök i området. En förundersökning om försök till mord har inletts. I nuläget finns ingen misstänkt. 

00.01 Trollhättan, drograttfylleri m.m.
När en polispatrull försöker stoppa en bilist på E45 i höjd med Sylte försöker föraren att köra ifrån polisen. Ett förföljande påbörjas men nästan direkt kör föraren in i ett träd och polisen kan säkra honom. Föraren, en man i 30-årsåldern, klagar på smärtor i huvudet och ryggen och får åka med ambulansen till NÄL. Han rapporteras för grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri, grov olovlig körning, ej stannat på polismans tecken samt innehav av narkotika.

01.42 Göteborg, brand
På Drakblommegatan ser vittnen hur några unga män slår sönder en bil och sen tänder eld på den. Även ett återvinningscontainer sätts i brand och räddningstjänst och polis larmas. Polisen spanar i området men ingen misstänkt har ännu gripits. Anmälan om skadegörelse genom brand.

03.13 Göteborg, brand
På Mårbackagatan har en bil börjat att brinna i närheten av en garagelänga. Bilen blir helt utbränd och ytterligare tre bilar som stod intill fick brandskador. Polisen har skrivit anmälan om skadegörelse genom brand.

03.39 Frändefors, brand m.m.
I Frändefors har en bil börjat att brinna på en parkering. Branden släcks och vid kontroll visar det sig att bilen är anmäld stulen. Anmälan om skadegörelse genom brand. Ingen misstänkt i ärendet.

05.04 Kungälv, brand
Larm om brand i en gasugn på Göteborgs Kex. Cirka 80 anställda på plats i lokalerna som utryms enligt räddningstjänsten. Räddningstjänsten kan snabbt släcka branden som begränsades till ugnen. Inga personskador. Ingen åtgärd från polisen.

Händelsen i media

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra