Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Bockkranen, Senapsgatan, Trollhättan, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet. Presstalesperson under torsdagen är Stefan Gustafsson och Fredrik Svedemyr/HJ Ostler.

Göteborg, Bockkranen, Senapsgatan, Trollhättan, Västra Götalands län

Kl 21. 50 Göteborg, hets mot folkgrupp
Polisen får samtal om att någon ska ha lyckats rikta och projicera en text på på bockkranen vid Mosungatan. Texten har ett antisemitiskt budskap kring förintelsen. Enligt de som sett budskapet så har det varit "uppe" i ca fem minuter innan det försvann. Polisen har inte lyckats spåra var budskapet kommit från. Anmälan upprättas med rubricering hets mot folkgrupp. Ingen gripen.

Kl 23.56 Göteborg, bilbrand
Larm om en brinnande bil vid Senapsgatan. Räddningstjänst, polis larmas till platsen. Det framkommer uppgifter om att ett antal svartklädda killar ska ha rört sig i området kring branden. Polis söker i närområdet, bl a med hund men ingen grips, . Branden omfattar en personbil som kan släckas. Inga kända personskador. Då det är okänt hur branden startat så upprättas anmälan om skadegörelse genom brand.  

Kl 02.10 Trollhättan, bilbrand
Räddningstjänst och polis larmas till Södra Malögavägen där det ska brinna i en bil. Branden kan släckas, inga kända personskador. Det är inte klarlagt hur branden startat och polisen upprättar därför en anmälan om skadegörelse genom brand.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra