Karta som med röd fyrkant ramar in Kungsportsavenyn, Göteborg, Vassbovägen, Uddevalla, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser. Dagens presstalesperson är Hans-Jörgen Ostler.

Kungsportsavenyn, Göteborg, Vassbovägen, Uddevalla, Västra Götalands län

23:09 Grov stöld, Kungsportsavenyn, Göteborg.
En målsägare i 60-årsåldern blev bestulen på plånbok och mobiltelefon av tre okända gärningspersoner på Kungsportsavenyn. Polis kom till platsen och en anmälan om grov stöld upprättades.

23:57 Bilbrand, Stjänrbildsgatan, Göteborg.
Polis och räddningstjänst larmades till Stjärnsbildgatan med anledning av en bilbrand, på platsen har tre bilar brunnit/skadats. En överhängande spridningsrisk fanns till fordon runt omkring.
Polis skrev anmälan om skadegörelse genom brand. 

00:58 Grovt vapenbrott, försök till grov misshandel, Vassbovägen, Uddevalla.
Polis larmades till Vassbovägen med anledning av att en ung pojk blivit utsatt för försökt till grov misshandel. En dispyt ska ha uppstått under en bilträff på Torps köpcentrum utanför Uddevalla. när de senare var på väg hem blev de ikapp körda av flera fordon. Någon hängde sig ut genom en ruta och slog på målsägarens fordon med en kofot i farten medan något annat fordon körde om och tvingade målsägaren att stanna sitt fordon. Under tumultet som uppstod på platsen ska någon ha visat ett pistol liknande föremål och målsägaren har hört knallar/skott avlossas. Inga uppgifter har inkommit om att någon person ska vara skadad. 

Brottsrubriceringar i ärendet är, grovt vapenbrott, försök till grov misshandel, grov vårdslöshet i trafik samt skadegörelse.  


 
  

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra