Karta som med röd fyrkant ramar in Alingsås, Abild, Uddevalla, Lingatan, Borås, Hultagatan, Stenungsund, Färgelanda, Björkudden, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Anna Göransson.

Alingsås, Abild, Uddevalla, Lingatan, Borås, Hultagatan, Stenungsund, Färgelanda, Björkudden, Västra Götalands län

22.36 Alingsås, vårdslöshet i trafik m.m.
På länsväg 190 norr om Abild har en bilist kört av vägen. Föraren, en man i 25-årsåldern, klarade sig utan skador men misstänks för vårdslöshet i trafik samt drograttfylleri. Han tas med för provtagning.

00.44 Uddevalla, grov olovlig körning m.m.
På Lingatan stoppas en bilist för kontroll. Föraren, en man i 35-årsåldern, saknar körkort och bär på en kniv. Han rapporteras för grov olovlig körning samt brott mott knivlagen. En kvinna i 50-årsåldern som är passagerare i bilen misstänks för innehav av narkotika då en mindre mängd narkotika hittas på henne. Narkotikan tas i beslag.

02.14 Borås, bilbrand
På Hultagatan har en bil börjat att brinna. Räddningstjänst och polis till platsen. Ingen spridningsrisk till andra fordon. En anmälan om skadegörelse genom brand har skrivits.

04.24 Stenungsund, inbrott
På Gullvivivägen har två unga män brutit sig in i en villa. De blir dock upptäckta av boende i villan och springer därifrån. De tar sig istället in i en annan bostad men då är polisen larmad och kommer till platsen. De båda männen springer därifrån men en av dem kan gripas direkt. Den gripne mannen är i 20-årsåldern. Den andre söks just nu med hund.  Under sökandet anträffas en tredje person, en man i 20-årsåldern, som är efterlyst för att han skall in och avtjäna straff. Brottsplatsundersökningar kommer att göras på båda adresserna som haft inbrott.

05.33 Färgelanda, trafikolycka
I Rådandefors har en bilist kört av vägen. Olyckan har inträffat i höjd med Björkudden. Det är i nuläget oklart om föraren är skadad men ambulans och polis har åkt till platsen.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra