Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalesperson är Peter Adlersson.

Uddevalla, Göteborg, Paprikagatan, Vårgårda, Agnesbergsmotet, Västra Götalands län

Det har varit mycket att göra för polisen under natten. Mestadels rör det sig om fyllerier och bråk.

22.46 Uddevalla, sabotage mot blåljusverksamhet
I samband med att en polispatrull står och pratar med några ungdomar på Dalaberg börjar någon kasta sten mot dem. Man beskriver det som att det kom ett regn av småsten mot dem och polisbilen. Ingen har blivit skadad och ingen är gripen. Polisen har skrivit en anmälan om sabotage mot blåljusverksamhet.

23.42 Göteborg, försök till mord
På Paprikagatan hittas en man i 30-årsåldern svårt skadad. Mannen har fått flera knivhugg och förs i ambulans till sjukhus. Enligt sjukhuset är läget stabilt. Flera personer har setts springa från platsen i samband med händelsen och polisen har sökt med bl a hund i området. Polisen har även knackat dörr och hållit förhör med vittnen. En teknisk undersökning har gjorts på brottsplatsen. En förundersökning om försök till mord har inletts. Ingen gripen.

01.29 Vårgårda, brand
Vid Lenavallen har det börjat brinna i en byggnad vi fotbollsplanen. Enligt räddningstjänsten var en verkstadsdel och en förrådsdel övertända. Det förelåg även risk för spridning. Oklart vad som startat branden men polisen har upprättat en anmälan om mordbrand.

05.20 Göteborg, rattfylleri
På E45 vid Agnesbergsmotet har en bilist kört in i ett räcke. Det ska ha varit en ordentlig smäll men föraren, en man i 25-årsåldern klarade sig oskadd. Däremot blåste han positivt i polisens sållningsinstrument och fick följa med för provtagning misstänkt för rattfylleri.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra

Övrigt Explosion Björbo

Gagnef, Dalarnas län

Klockan 16:13 inkom larm om en större explosion i Björbo i Gagnef. En person är avliden men inte ide...