Sammanfattning kväll och natt Godmorgon! Dagens presstalesperson är Anna Göransson, och till kvällen kommer Hans-Jörgen Ostler.

Kronogården, Trollhättan, Fritsla, Grinneröd, Uddevalla, Skultorp, Skövde, Lilla Lyckegatan, Kinna, Avenyn, Göteborg, Älvsborg, Västra Götalands län

00.54 Skadegörelse genom brand, Kronogården, Trollhättan. Två bilar och flertalet däck sätts i brand av maskerade ungdomar varefter polis och räddningstjänst skickas till platsen. Raketer och bangers skjuts samtidigt mot lägenheter i området. Polis biträder räddningstjänst i släckningsarbetet. och anmälan skadegörelse genom brand upprättas. Händelsen har inte medfört några personskador.

01.53 Skadegörelse genom brand, Fritsla. En parkerad bil börjar att brinna, och polis samt räddningstjänst skickas till platsen. Branden släcks och en anmälan skadegörelse genom brand skrivs. Det finns ingen misstänkt.

02.20 Stöld, Grinneröd, Uddevalla. Polis skickas till Grinneröd, där en husvagn håller på att tillgripas. Husvagnen kopplas till en bil, och ekipaget lämnar platsen. Polispatrull som skickats till platsen kommer upp bakom en bil med husvagn, och bilen stoppas. I den färdas tre personer, alla män. De grips som misstänkta för grov stöld.

03.22 Trafikolycka, väg 26, Skultorp, Skövde. I samband med en singelolycka där en bilförare kört av vägen avlider föraren, en man. Bilen tas i beslag för en teknisk undersökning. Mannens anhöriga är underrättade.

03.16 Stöld genom inbrott samt skadegörelse, Lilla Lyckegatan, Kinna. Polis skickas till en skola på Lilla Lyckegatan, efter larm om pågående inbrott. Polis söker igenom skolan men någon misstänkt finns då inte kvar i byggnaden. En anmäla stöld genom inbrott samt skadegörelse skrivs.

03.32 Grovt vapenbrott, Avenyn, Göteborg. En ledig polis uppfattar att en man bär vapen inne på en hamburgerrestaurang. Polispatruller skickas till platsen, där mannen anträffas och på honom ett skjutvapen. Han grips som misstänkt för grovt vapenbrott. Mannen är även påverkad av narkotika, och är därför även misstänkt för narkotikabrott genom eget bruk.

Olaga hot, relation, polisområde Älvsborg. En man grips som misstänkt för olaga hot mot en kvinna han är sambo med.

Misshandel, relation, polisområde Storgöteborg. En man misstänks för att ha slagit en kvinna han har en relation med. En anmälan om misshandel skrivs, och mannen tas med av polis enligt lagen om berusade personer.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra

Övrigt Explosion Björbo

Gagnef, Dalarnas län

Klockan 16:13 inkom larm om en större explosion i Björbo i Gagnef. En person är avliden men inte ide...