Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Hjalmar Brantingsplatsen, Mölndal, Brogatan, Sahlgrenska Sjukhuset, Lorensbergsgatan, Strömstad, Strandpromenaden, Korsvägen, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Fredrik Svedemyr.

Göteborg, Hjalmar Brantingsplatsen, Mölndal, Brogatan, Sahlgrenska Sjukhuset, Lorensbergsgatan, Strömstad, Strandpromenaden, Korsvägen, Västra Götalands län

23.46 Göteborg, personrån
På Hjalmar Brantingsplatsen har en man i 40-årsåldern blivit av med sin halskedja. 2-3 män har hållit fast honom och tagit hans halskedja. Efteråt sprang de från platsen och har inte gripits. Inga kända personskador. Anmälan om rån.

00.31 Mölndal, grov misshandel
Från Brogatan inkommer samtal om att en man blivit misshandlad. Det är en man i 25-årsåldern som blivit knivhuggen i ena benet och förd i ambulans till Sahlgrenska sjukhuset. Han var vaken och talbar när han fördes iväg och polisen har kort kunnat prata med mannen. Ingen är i nuläget gripen i ärendet och en anmälan om grov misshandel är upprättad.

00.40 Göteborg, personrån
På Lorensbergsgatan har en man i 25-årsåldern blivit rånad av fyra unga killar. De har ryckt hans halskedja och sen försvunnit från platsen i en bil. Inga personskador och ingen gripen.

03.12 Strömstad, misshandel
På Strandpromenaden har en man i 55-årsåldern blivit misshandlad med knytnävsslag. Han blödde från huvudet och är förd till NÄL i ambulans. Enligt vittnen är det en yngre man som misshandlat honom. Ingen gripen i nuläget.

03.57 Göteborg, grov stöld
Väktare upptäcker att någon gjort inbrott på Synsam vid Korsgatan. Någon har tagit sig in i lokalerna och stulit varor för närmare en miljon kronor. Tekniker har undersökt brottsplatsen för att säkra eventuella spår. En anmälan om grov stöld har skrivits.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra